Hlavní obsah

Podle Kotrby Sparta neudržela ve druhé půli tempo

PRAHA

Spokojený hlavně s první půlí nakonec bezbrankového duelu Sparty s AC Milán byl trenér celku z Letné Jiří Kotrba. Kouč úřadujícího mistra po utkání chválil své svěřence za dodrženou taktiku, přiznal ale, že ve druhé části se jeho hráči pod tlakem Milánských prosazovali jen těžko.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Sparťanský kouč Jiří Kotrba

Článek

"Do zápasu jsme nastoupili dobře, dařilo se nám plnit stanovenou taktiku. Snažili jsme se z první dávat míč dopředu a udržet ho tam co nejdéle. Štajner měl do pokutového území soupeře startovat z druhé vlny, zatímco I. Gluščevič se měl pohybovat na hranici ofsajdu," komentoval zápas Kotrba na internetových stránkách Sparty.

"Ve druhé půli spolupráce našich útočníků již tak dobrá nebyla, protože hráli až příliš daleko od sebe. Navíc jsme v této fázi zápasu už nebyli schopni udržet tempo, soupeř nás dostal pod tlak a prakticky k ničemu nepustil. Milán vysunul obranu dopředu a donutil nás k chybám," přiznal sparťanský kouč.

"Přesto si myslím, že remíza 0:0 je nejlepší, jakou jsme mohli uhrát, jsem s ní spokojený," uzavřel Kotrba.

Trenér italského týmu Carlo Ancelotti byl s výkonem svých hráčů spokojen. "Hráli jsme dobře, až do konce zápasu jsme usilovali o vítězství. Ačkoliv se o postupu nerozhodlo, myslím si, že jsme na nejlepší cestě do čtvrtfinále," hodnotil zápas Ancelotti.

Reklama

Související témata: