Hlavní obsah

AC Milán půjde dál, věří v Itálii

ŘÍM

Především promarněných šancí hráčů AC Milán v osmifinálovém utkání se Spartou lituje středeční italský tisk. Obecně ale na Apeninském poloostrově panuje přesvědčení, že postup do čtvrtfinále by pro obhájce loňského vítězství v Lize mistrů neměl být žádný problém.

Článek

Gazzetta dello Sport považuje bezbrankovou remízu za "lživý výsledek", protože "červenočerní, kteří byli absolutními pány na hřišti, promrhali neuvěřitelné množství příležitostí". "Nezbývá než čekat do 10. března, ale rozdíl (mezi oběma mužstvy), jaký byl na hřišti vidět, nenechává pochyby o možnostech hráčů Rossoneri postoupit do čtvrtfinále," napsal list.

Spartu chválí za dobrý začátek, přičemž se zmiňuje zvlášť o Jiřím Štajnerovi. Postupně však podle Gazzetty vládu na hřišti převzal Milán. Pokud by byla Sparta v závěru vstřelila gól po Zelenkově šanci, bylo by to prý "opravdu příliš". "Výsledek je to riskantní, ale jen nepodařená odveta by mohla červenočerné vyřadit," uvedl list, který z domácích hráčů ocenil ještě brankáře Jaromíra Blažka.

Je nutné hrát v mrazu?

Corriere della Sera zaznamenává, že Milán poprvé po 22 zápasech v řadě (vyjma pohárového utkání v podstatě béčka s Laziem) nevstřelil branku. I podle tohoto listu měli Milánští "skoro nepřetržitě" zápas ve své moci, zatímco Sparta se "v rámci skromnosti, která charakterizuje její hru, snažila nehrát roli Popelky na velkém plese Ligy mistrů". Za možná nejlepšího ze sparťanů považuje list Lukáše Zelenku.

Tento deník se také pozastavuje nad podmínkami, v nichž se hrálo - "je pro pány z UEFA tak složité, aby se přestalo hrát, když je pod nulou?" píše.

Blažek nejlépe hodnoceným hráčem

Také La Repubblica lituje promarněných příležitostí Milána. Výsledek 0:0 podle ní zanechává v ústech trochu trpkou příchuť, ale z hlediska postupu do čtvrtfinále není špatný - "na San Siru bude stačit dostat balón jednou do sítě".

Podle agentury ANSA byl nejlepším hráčem zápasu gólman Blažek, kterému udělila na desetibodové stupnici známku 7,5. Jeho protějšek Dida, jenž se také blýskl několika zákroky, byl hodnocen o stupeň hůře.

Stejnou známku 6,5 obdrželi v týmu Sparty Zelenka a Poborský, šestku dostali Pergl, Johana, Kováč a Štajner. O půl stupně horší byli Michalík, Hübschman a Igor Gluščevič, pětku přisoudila agentura Labantovi. V milánském celku byli nejlépe hodnoceni Maldini, Costacurta, Seedorf a Kaká, kteří dostali sedmičku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články