Hlavní obsah

Kahn po hrubce: Zápas v Madridu vyhraji sám

MNICHOV

Ze sedmi předchozích návštěv mnichovského Olympijského stadiónu se vraceli fotbalisté Realu Madrid zasmušilí, vždy prohráli. Ovšem v úterním prvním osmifinálovém utkání Ligy mistrů si alespoň částečně spravili chuť, po obrovské minele zkušeného gólmana Bayernu Olivera Kahna si odvezli do Španělska nadějný výsledek 1:1.

Foto: Internet

Německý brankář Oliver Kahn.

Článek

"Jsme šťastní, že jsme dokázali venku skórovat. Tenhle výsledek nám dává naději do odvety," komentoval remízu záložník madridských 'pusinek' David Beckham.

Mnichovští otevřeli skóre gólem Roye Makaaye, jenže v 82. minutě napřáhl ranař Roberto Carlos a Kahnovi míč nepochopitelně proklouzl pod tělem do sítě. Stadión byl v šoku a naštvaný německý gólman se červenal a láteřil sám na sebe. Beckham ale prý překvapen nebyl. "Nijak mě to nezaskočil, vím, že Roberto se umí do míče pořádně opřít," usoudil anglický fotbalista.

Špatné období

Kdysi nedotknutelný hrdina Kahn neprožívá zrovna zářivé dny. Minulou středu chyboval v reprezentačním dresu a daroval v přípravě gól Chorvatům, teď přišla tahle chyba. Navíc jej bulvár již měsíce vláčí na titulních stránkách za to, že opustil těhotnou manželku a žije s barmankou z diskotéky. Jeho výkony šly údajně od té doby dolů.

"Na Olivera se to nemůže svalovat," bránil gólmana Makaay. Prezident klubu Franz Beckenbauer zase vyjádřil naději, že Kahn vše odčiní výkonem v Madridu, kde bude zřejmě nejvytíženějším hráčem. "Všem tam ukáže, co umí," mínil i kapitán Michael Ballack.

Zdrcený Kahn se po zápase vyhnul novinářům. Teprve dnes se rozhodl promluvit. Po gólu by prý nejraději ze stadionu utekl. "Byla to střela, kterou musíte chytit, i kdybyste neměl nohy a ruce," sypal si popel na hlavu. "V Madridu ten zápas vyhraji sám," hodil pak soupeři rukavici.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články