Hlavní obsah

Nemáme co ztratit a můžeme překvapit, tvrdí sparťané

Karel Felt, Jan KrůtaSport.czPrávo

I když v odvetě osmifinále Ligy mistrů bude 10. března v Miláně jednoznačným favoritem obhájce trofeje, sparťané se nevzdávají. "Oni nás musejí porazit, aby splnili roli favorita. My můžeme jen překvapit a ve fotbale je možné všechno," zní na Letné.

Článek

Obránce Tomáš Hübschman přiznal, že Sparta proti AC Milán neměla doma a nemá ani na jeho trávníku co ztratit. "Je jasné, že jsme do toho dvojzápasu nešli jako favorit. Bezbranková remíza není špatná. V odvetě to určitě nebude nic lehkého, ale třeba se nám může povést něco jako na Laziu a postoupíme," neztrácel naději.

"Je to kvalitní tým a já jsem rád, že jsem si proti němu mohl zahrát. Oni nás musejí porazit, aby splnili roli favorita. My můžeme jen překvapit a ve fotbale je možné všechno," dodal Miroslav Baranek.

"Jsou výborní, ale to musejí teď potvrdit hlavně doma. Jestli tu hráli na půl plynu? Neřekl bych. A pokud ano, aby je to nemrzelo. My nemáme v MIláně co ztratit a nabité tribuny nás dávno neděsí. Oni musejí, což nebývá ani pro velké favority jednoduché," zamyslel se Lukáš Zelenka.

Cafú: Máme lepší výchozí pozici

Za dobrý výsledek označil remízu brazilský obránce AC Milán Cafú. "Neprohráli jsme a vzadu jsme hráli spolehlivě, když jsme neinkasovali. Teď máme lepší výchozí pozici než Sparta," uvedl v rozhovoru pro Českou televizi.

"Kdybych dal ten gól, situace by byla lepší. Takhle se to trochu zkomplikovalo," narážel na neproměněnou šanci ukrajinský útočník Andrej Ševčenko. "V odvetě musíme být opatrní, protože Sparta má velmi nebezpečné protiútoky," řekl agentuře Reuters nejlepší střelec italské Serie A, jenž dal v sezóně už 17 gólů.

Seedorf: Nespravedlivá remíza

Zatímco italská média mají postup Milána za hotovou věc, trenér Carlo Ancelotti je opatrnější: "Ano, jsme na dobré cestě, ale je za námi pouze první polovina a z ní si vezeme bezbrankovou remízu. Ta nechává ve hře oba týmy. Ještě nemáme nic jistého, i když vyřazení si nesmíme připustit."

Ve středu nejlepší hráč hostí, nizozemský záložník Clarence Seedorf, považoval remízu za nespravedlivou. "Nevyhráli jsme jen díky skvělým zákrokům domácího gólmana. JInak jsme byli jasně lepší. Musíme na něj doma něco vymyslet, Vůbec si nepřipouštím, že by nás Sparta mohla v odvetě zaskočit a jít do čtvrtfinále na náš úkor."

Reklama

Související témata: