Hlavní obsah

Trenér La Coruni se bojí Nedvěda

PRAHA

Na hraně vyřazení z Ligy mistrů se pohybují fotbalisté Juventusu Turín. Před dvěma týdny podlehli v La Coruni 0:1, v úterní odvetě stojí proti finalistovi loňského ročníku vedle soupeře také negativní bilance vzájemných zápasů se španělským klubem. Ze sedmi duelů vyhrála 'Stará dáma' jen jediný. Spásou pro černobílé může být probuzení Pavla Nedvěda.

Článek

Kapitán české reprezentace se po několika matných týdnech probral a v Brescii dirigoval obrat z 0:2 na 3:2. Trenér Deportiva Javier Irureta před zápasem na Delle Alpi neskrýval z Nedvěda obavy. "Je to nesmírně pohyblivý a silný hráč. Vezme míč na levé straně, projde středem hřiště a zakončí napravo. Musíme na něj dát pozor, má na to, aby nás vyřadil," varoval Irureta. V odvetě prý jeho týmu stačí ke klidu jednou skórovat.

Juventus je v dezolátním stavu. I takový velkoklub má najednou nedostatek hráčů. Conte je v trestu, Trezeguet, Maresca, Zambrotta, Iuliano a Tudor jsou na marodce. "Mám k dispozici jen čtrnáct hráčů z áčka. Je to prekérní situace," vraštil čelo kouč Marcello Lippi.

Stuttgart je na ostrovech neškodný

Chelsea si ze Stuttgartu přivezla výhru 1:0, ale doma si letos nemůže být ničím jista. S Besiktasem na podzim prohrála a její zápas se Spartou skončil 0:0. Stuttgart si naopak v sobotu v Dortmundu vyzkoušel, že venku hrát umí: zvítězil venku poprvé od listopadu. Jenže na britských ostrovech se mu ještě nepodařilo v minulých sedmi utkáních bodovat.

"Pokud budeme dlouho držet nerozhodný stav, znervózní i štědře placené hvězdy," spřádal plány kouč Felix Magath. Jeho tým údajně přijedou do Londýna podpořit tři tisícovky fanoušků.

Úterní program (začátky ve 20.45)
Chelsea-Stuttgart - první zápas 1:0
Juventus Turín-La Coruňa - 0:1
Manchester United-FC Porto - 1:2
Lyon- San Sebastian - 1:0

Reklama