Hlavní obsah

Nedvědův Juventus v Lize mistrů skončil

PRAHA

Slavnou jízdu loňskou Ligou mistrů, kterou utnul až ve finále AC Milán, si letos fotbalisté Juventusu Turín nezopakují. Ani v osmifinálové odvetě totiž nenašli recept na španělskou La Coruňu a po prohře 0:1 se s klubovou soutěží loučí.

Článek

Majitel Zlatého míče Pavel Nedvěd tak musel po šňůře úspěchů spolknout hořkou pilulku. Kapitán české reprezentace se proti důrazné obraně La Coruni vůbec neprosadil, Několikrát se sice pokusil vystřelit, ale bez většího efektu a navíc už v osmé minutě přišel o prominentního spoluhráče.

Útočník Del Piero k velké lítosti turínských diváků odkulhal. Po Trezeguetovi tak trenér Lippi ztratil i druhého útočníka a Di Vaio je nedokázal nahradit, protože byl téměř neustále v ofsajdu.

Už čtyři minuty po Del Pierově odchodu přišla další ledová sprcha. Uruguayec Pandiani utekl svému krajanovi Monterovi a nedal Buffonovi v brance Juventusu šanci. Pohyblivý Pandiani dál zlobil nepříliš jistou italskou obranu a mohl účet La Coruni ještě vylepšit, zatímco veškerá snaha "Staré dámy" přišla vniveč.

Manchester náskok Porta nestáhl

Manchester United manko z Porta zlikvidoval už v prvním poločase. Diváky na vyprodaném Old Traffordu rozjásal ve 32. minutě svým prvním gólem v tomto ročníku ligy mistrů záložník Scholes. Těsně před přestávkou dopravil míč do sítě podruhé, ale trojka ruských rozhodčích usoudila, že to bylo z ofsajdu.

Ve druhém poločase pak Scholes dostal žlutou kartu, znamenající stop pro příští zápas. To ještě netušil, že by si ho stejně nezahrál. V poslední minutě totiž brankář Howard jen vyrazil přímý kop McCarthyho, Costinha vyrovnal a posunul do čtvrtfinále Porto.

Chelsea uhájila postupovou remízu

Čest kolébky fotbalu tak zachraňovala londýnská Chelsea, přestože své fanoušky na stadiónu Stamford Bridge také nenadchla. Hosté ze Stuttgartu se snažili odčinit domácí nezdar a už v první minutě vypálil na domácí branku Bordon, ale její strážce Cudicini moc práce neměl.

Ani Chelsea se dopředu příliš nehrnula, snad jen Ir Duff, hrající po vleklém zranění poprvé od začátku, měl chuť ukázat, co umí. Argentinec Crespo byl vpředu většinou sám, dostal se jen jednou k obávané střele hlavou a při ní těsně minul branku. Svěřencům trenéra Ranieriho stačilo jen bránit a to oni umějí. V Lize mistrů už popáté nedostali gól a jsou ve čtvrtfinále.

Juninho poslal Lyon do čtvrtfinále

V Lyonu byl výsledek dlouho na vážkách. Hosté ze San Sebastianu byli hodně nepříjemní, přestože se museli obejít bez dvou opor. Nizozemský brankář Westerveld zůstal doma se zlomeným prstem na ruce a obránce Aranzábala vyřadil zlomený nos.

Rus Karpin hnal hosty neustále na zteč, ale odstranit ztrátu z prvního zápasu se mu nepovedlo. Naopak po změně stran převzali taktovku domácí a Brazilec Juninho korunoval svůj skvělý výkon třináct minut před koncem vítězným gólem.

Osmifinále Ligy mistrů uzavře ve středu čtveřice dalších zápasů. Obhájce trofeje AC Milán přivítá na svém hřišti pražskou Spartu, do Monaka přijedou fotbalisté Lokomotivu Moskva, Arsenal se střetne s Celtou Vigo a Real Madrid se utká s Bayernem Mnichov. Začátky jsou ve 20:45.

LIGA MISTRŮ - osmifinále, odvety
Chelsea - Stuttgart 0:0
Rozhodčí: Nielsen (Dán.). Diváci: 39 000.
První zápas 1:0, postupuje Chelsea.
Juventus - La Coruňa 0:1
Poločas: 0:1. Branka: 12. Pandiani. Rozhodčí: Michel (SR). Diváci: 25 000.
První zápas 0:1, postupuje La Coruňa.
Manchester United - FC Porto 1:1
Poločas: 1:0. Branky: 32. Scholes - 90. Costinha. Rozhodčí: Ivanov (Rus.). Diváci: 67 000.
První zápas 1:2, postupuje Porto.
Olympique Lyon - San Sebastian 1:0
Poločas: 0:0. Branka: 77. Juninho. Rozhodčí: Riley (Angl.). Diváci: 39 000.
První zápas 1:0, postupuje Lyon.

Reklama