Hlavní obsah

Kotrba přemýšlí, jak zaskočit favorizovaný Milán

MILÁN

Ještě nikdy v pěti vzájemných duelech nedokázali fotbalisté Sparty přehrát slavný AC Milán. Přesto ve středeční odvetě osmifinále Ligy mistrů nehodlají na San Siru prodat kůži lacino. "Přemýšlíme, jak favorita zaskočit. Potřebujeme minimálně remízu, a to jinou, než bezbrankovou. Pořád ale musíme mít na zřeteli, že oni potřebují vyhrát," řekl kouč Sparty Jiří Kotrba.

Článek

"Pro Milán je určitě pozitivní, že se do obrany vrací uzdravený Nesta. Ten ji ještě vyztuží. Nestresujeme se tím, jestli postoupíme nebo ne. Favoritem jsou domácí, oni obhajují a tudíž musejí jít dál," řekl Kotrba v úterý po příletu do Milána.

Prohrávají výjimečně

Kouči Sparty je jasné, že porazit AC Milán na San Siru je velice obtížné. "Stává se jim to jen výjimečně, ale stává. Třeba Bruggy to ve skupině dokázaly. Brzy se ujaly vedení a pak hrály v defenzívě tak kvalitně, že Milán prakticky nepustily do šance. Tudy může vést cesta. Na druhou stranu to byl ale jiný zápas. Nešlo v něm vyloženě o postup. Tentokrát lze očekávat, že Milán bude pracovat mnohem precizněji jako tým," konstatoval Kotrba.

Zranění kotníku nepustilo do Milána I. Gluščeviče a hrát nemohou Voříšek s Rezkem. Ostatní hráči jsou k dispozici.

Kotrba si je dobře vědom obrovské síly soupeře. "Fotbal je o chybách a jakmile uděláme nějakou závažnou, oni ji dokáží nemilosrdně potrestat. Musíme si dát vzadu velký pozor. Budeme jako na Letné vycházet z pozorné obrany, dopředu bychom měli chodit naší levou stranou. Pokusíme se o brejky, šance je i ze standardních situací."

V ligové remíze se už nevrtají

Nálada ve sparťanském mužstvu už je po olomoucké remíze vcelku dobrá. "Liga mistrů je něco jiného. Nemůžeme se v tom vrtat, to by dopadlo ještě hůř. Výchozí pozice je v Miláně pro oba stejná - 0:0. AC je doma favoritem. Pochopitelně tam nejedeme prodat kůži lacino a nevzdáváme ani postup," zdůraznil kapitán Sparty Karel Poborský.

"V domácím zápase jsem měl štěstí, snad se mě bude držet i v Miláně. Čeká nás peklo, ale mě takové zápasy vyhovují," dodal gólman Jaromír Blažek.

Spartu změřila síly s Milánem zatím pětkrát a ještě nikdy tento tým neporazila. V osmdesátých letech se s ním utkala v Poháru vítězů a dvakrát prohrála 0:1. V polovině devadesátých let to bylo v Poháru UEFA a po prohře 0:2 v kotli San Sira doma uhrála remízu 0:0. Tu zopakovala i před čtrnácti dny v prvním utkání osmifinále Ligy mistrů.

Předpokládané sestavy
AC Milán: Dida - Cafú, Nesta, Maldini, Pancaro - Gattuso, Pirlo, Ambrosini - Kaká - Inzaghi, Ševčenko.
Sparta: Blažek - Pergl, Hübschman, Johana, Labant - Poborský, Kováč, Zelenka, Michalík - Štajner - Jun.
Zápas začíná ve 20:45 h, přímo vysílá ČT2. Hlavním rozhodčím bude Němec Merk.

Reklama

Související témata: