Hlavní obsah

Italský tisk: AC Milán vyhrál až po obavách

Italský tisk se v referátech z odvety osmifinále Ligy mistrů mezi AC Milán a pražskou Spartou shodl, že domácí tým nakonec uhrál jasné vítězství, jež však bylo vykoupeno chvílemi obav o výsledek. Hlavní zásluhu na postupu Milána přičítají média na Apeninském poloostrově Inzaghimu s Ševčenkem.

Článek

Letenští po domácí bezbrankové remíze prohráli na jihu Evropy 1:4, ale ještě po hodině hry měli za stavu 1:1 blíž do čtvrtfinále než obhájce trofeje.

"Milán postupuje do čtvrtfinále díky svým koncovým útočníkům a díky svému charakteru. Ale v boji s nepoddajnou a na příležitost číhající Spartou to stálo hodně námahy, hodně ztracených kil," napsal deník Gazzetta dello Sport a vyzdvihl kvality sparťanské obrany.

Podle sportovního deníku je sporné, zda neuznané první brance Ševčenka na konci první desetiminutovky opravdu předcházelo postavení mimo hru. Rovněž Corriere della Sera se domnívá, že tento gól byl "pravděpodobně regulérní". La Repubblica naopak označuje rozhodnutí soudce za správné.

Corriere della Sera připouští, že konečný výsledek neodráží potíže, se kterými se tým trenéra Carla Ancelottiho na hřišti setkal. La Repubblica připomíná, že po "slibném Hübschmanovi" se ohlíží Juventus.

Do Milána vyslal zvláštního zpravodaje také francouzský sportovní deník L'Équipe, podle něhož se nakonec prosadily větší sebedůvěra a talent Italů, i když jim to proti "pozoruhodně organizované" obraně Sparty trvalo hodinu.

Reklama

Související témata: