Hlavní obsah

AC Milán rozstřílel La Coruňu stejně jako Spartu

PRAHA

Již jen formalitou by měla být odveta čtvrtfinále Ligy mistrů pro fotbalisty AC Milán. Přemožitel pražské Sparty v úterý rozstřílel španělskou La Coruňu stejně jako před dvěma týdny klub z Letné 4:1, i když až do konce poločasu prohrával. Ve druhém čtvrtfinále porazili hráči FC Porto Olympique Lyon 2:0.

Článek

Milánský obhájce trofeje nastoupil bez zraněného Nesty a hned v 11. minutě se nechal lehkomyslně zaskočit. Capdevilův rohový kop nestačil Seedorf odvrátit a Pandiani otevřel účet utkání. Uruguayský útočník před dvěma týdny rozhodl o vítězství v Turíně, teď svým pátým gólem v soutěži šokoval i ne zcela vyprodaný stadión Giuseppeho Meazzy.

La Coruňa hrála bez respektu, už loni v Miláně zvítězila, a dlouho to vypadalo, že to může zopakovat. Až v poslední minutě prvního poločasu ukázal své nesporné kvality Brazilec Kaká. Jeden z nejobdivovanějších fotbalistů současnosti si stehnem zpracoval centr svého krajana Cafúa a aniž by nechal míč dopadnout na zem, napálil ho do sítě.

Po změně stran pak La Coruňu zasáhl uragán a během osmi minut musel brankář Molina třikrát pro míč do sítě. Ukrajinec Ševčenko potřeboval na druhý gól jen 22 sekund od zahájení hry. Prosmýkl se mezi Andradem a Maurem Silvou, vlétl do šestnáctky a Molinovi nedal šanci.

Kaká naservíroval divákům další lahůdku. Z hranice šestnáctky poslal přesně vypočítaným obloučkem míč do sítě, jako by to byla ta nejjednodušší věc na světě. Když pak Pirlo rozjásal hlediště z přímého kopu, byl španělský tým zralý na ručník. Hosté se sice nevzdávali, jen samotný Pandiani vyslal na Didovu branku osm střel, ale zkorigovat debakl nedokázal.

Lyon se o vyrovnání snažil marně

Duel na stadiónu Dragao v Portu, kde se za necelé tři měsíce bude hrát úvodní zápas mistrovství Evropy, nebyl zdaleka tak jednoznačný. Domácím chyběl pro zranění kapitán a šéf obrany Jorge Costa i kanonýr Derlei, který loni vystřílel cestu k vítězství v Poháru UEFA. Možná i to byl důvod, proč diváci čekali na první gól až do 44. minuty. Jeho autorem byl Deco, který šikovně tečoval McCarthyho střelu z voleje.

Hosté z Lyonu se nevzdávali a ve druhém poločase několikrát vyzkoušeli brankáře Vítora Baiu. Vyrovnat se jim však nepodařilo, naopak v 71. minutě rozehrál Deco přímý kop a Carvalhova hlavička náskok do odvety zdvojnásobila.

Liga mistrů, úvodní zápasy čtvrtfinále
AC Milán - La Coruňa 4:1
Poločas: 1:1. Branky: 45. a 49. Kaká, 46. Ševčenko, 53. Pirlo - 11. Pandiani. Rozhodčí: Ivanov (Rus.). ŽK: Costacurta - Scaloni. Diváci: 60 000.
AC Milán: Dida - Cafú, Costacurta, Maldini, Pancaro (73. Serginho) - Gattuso, Pirlo, Seedorf - Kaká - Ševčenko (84. Tomasson), Inzaghi (79. Ambrosini). Trenér: Ancelotti.
La Coruňa: Molina - Scaloni, Naybet, Andrade, Capdevila - Sergio (81. Pablo), Mauro Silva, Duscher (66. Fran) - Valerón - Luque (83. Tristán), Pandiani. Trenér: Irureta.
FC Porto - Olympique Lyon 2:0
Poločas: 1:0. Branky: 44. Deco, 71. Ricardo Carvalho. Rozhodčí: Hauge (Nor.). ŽK: Nuňo Valente, Bosingwa, Fernandes - Malouda, Müller. Diváci: 49 000.
Porto: Vítor Baia - Paulo Ferreira, Pedro Emanuel, Ricardo Carvalho, Nuňo Valente - Costinha (78. Bosingwa), Maniche, Aleničev (82. Fernandes), Deco - Carlos Alberto (58. Jankauskas), McCarthy. Trenér: Mourinho.
Lyon: Coupet - Deflandre (73. Réveillére), Edmilson, Müller, Malouda - Diarra, Essien, Juninho (46. Dhorasoo), Govou - Luyindula, Elber. Trenér: Le Guen.
Odvety jsou na programu 7. dubna.

Reklama

Související témata: