Hlavní obsah

Kouč La Coruni: Dokázali jsme zázrak

LA CORUŇA

Fotbalisté španělského klubu Deportivo La Coruňa se ve středu večer postarali o velkou senzaci, když vyřadili z Ligy mistrů obhájce trofeje AC Milán. La Coruňa v prvním zápase čtvrtfinále prohrála 1:4, a odveta se zdála být jen formální záležitostí. Španělé ale doma vyhráli 4:0 a postoupili do semifinále na úkor jednoho z největších favoritů.

Článek

"Je to senzace. Vyprodukovali jsme doslova zázrak. Je to obrovská noc pro náš klub, ten výsledek se zapíše do historie. Jsme hrdinové," jásal po včerejším vítězství kouč La Coruni Javier Irrueta

Ten neztrácel anději ani po prvním zápase, který La Coruňa prohrála 1:4 a svému týmu stále věřil. "Věděli jsme, že je pořád možné postoupit a opravdu jsme uspěli."

První plamínek naděje na uhrání postupového výsledku vykřesal už v páté minutě odvetného zápasu Walter Pandiani parádním gólem z otočky. Do přestávky se pak trefili ještě Juan Carlos Valeron a Albert Luque. Patnáct minut před koncem ještě vrazil poslední hřebíček do milánské rakve Fran.

"Jeden z klíčových okamžiků byl úspěšný zákrok našeho brankáře Moliny, který zlikvidoval po úvodních dvaceti minutách šanci Kaká," tvrdí Irrueta. "Pokud by to proměnil, všechno mohlo být úplně jinak."

Reklama

Související témata: