Hlavní obsah

Poločasová bouře probudila Monako

MONAKO

Fotbalové Monako si ve středečním prvním utkání semifinále Ligy mistrů získalo srdce mnoha fotbalových příznivců daleko za hranicemi maličkého knížectví. Přes oslabení červenobílí statečně bojovali až do konce a londýnskou Chelsea převálcovali 3:1. Kouč Didier Deschamps po utkání oslavoval zejména charakter svých svěřenců.

Článek

V 53. minutě, kdy červenou kartu zblízka uviděl obránce Akis Zikos, se zdálo, že Chelsea v poklidu uhájí remízu 1:1. Jenže hra v deseti Monako doslova nakopla. "Motivace týmu se zvedla o sto procent a vůbec to nevypadalo, že bychom hráli v oslabení. Hráči podali fantastický výkon, zvláště to vyniklo proti tak dobrému týmu," rozplýval se nadšený Deschamps.

Také kapitán Ludovic Giuly viděl zlom utkání v momentu, kdy jeho spoluhráči museli bojovat s přesilou. "Věděli jsme, že musíme doma vyhrát, abychom stále měli šanci postoupit. I proto jsme se na ně v druhé půli vrhli. Na začátku jsme byli příliš opatrní, ale po tom vyloučení jsme do toho prostě dali všechno," soudil Giuly a varoval před optimismem: "Ještě to bude těžké, nemáme nic vyhráno."

S prvním poločasem nebyl kouč Deschamps příliš spokojen. Vedle Giulyho slov, že hráli příliš opatrně, o tom svědčí i výrok gólmana Flavia Romy: "Trenér nám to o přestávce pořádně spočítal, i proto jsme na ně ve druhé půli tak vyrukovali."

Střídání vyšlo jen jednomu

Chelsea chtěla přesilovou hru beze zbytku využít, i proto poslal trenér Claudio Ranieri na hřiště třetího útočníka Jimmyho Floyda Hasselbainka. "Chtěli jsme zvrátit zápas na naší stranu," vysvětloval pak Ranieri. Jeho tah však nevyšel. "Byl to vůbec nejhorší výkon, jaký Chelsea pod mým vedením odvedla. Na konci už jsme zcela opustili strategii a vůbec tři forvardy nevyužili," zlobil se.

Na rozdíl od Ranieriho domácímu Deschampsovi tah se střídáním vyšel. Když v závěru vystřídal Giulyho a na hřiště poslal Shabaniho Nondu, dočkal se vzápětí z jeho kopačky třetí uklidňující trefy. "Parádní výsledek, když uvážíte, co se všechno na hřišti stalo," radoval se Nonda, který poslal míč do sítě po vůbec prvním kontaktu s míčem. "To je můj nejrychlejší gól. Nikdy se něco podobného nepovedlo, je to skvělé," zakončil Nonda.

Reklama

Související témata: