Hlavní obsah

Sudí škádlení kamarádů nerozuměl, La Coruňa se odvolá

PORTO

Jako ve zlém snu si připadal obránce La Coruni Jorge Andrade, když v závěru středečního prvního semifinálového utkání Ligy mistrů v Portu uviděl červenou kartu. Jen za pouhé šaškování s kamarádem, při němž v náznaku a se smíchem nakopl protihráče Deca. V La Coruni se ale zlobí a chtějí se proti výroku arbitra Merka odvolat.

Článek

"Je to můj kamarád," vysvětloval Merkovi anglicky Andrade. Marně... I přesto, že Merk ovládá čtyři jazyky, včetně angličtiny, nechtěl rozumět. Jako by chtěl ostatním vzkázat, že v Lize mistrů se podobně jako v bojích o hokejový Stanleyův pohár kamarádství s hráči soupeře netoleruje.

Vedení La Coruni se hodlá odvolat. "Jorge a Deco jsou opravdu dobří přátelé, bylo to vtip, nic zlomyslného. Rozhodčí to nepochopil," vysvětloval kouč Deportiva Javier Irureta. Podle něj je nesmysl, kdyby kvůli tomu Andrade nemohl nastoupit v odvetě.

Oba aktéři sporného momentu se dobře znají nejen z Porta, kde Andrade ještě do předloňského roku hrál, ale také z portugalské reprezentace. Při cestách národního týmu spolu prý bydlí na jednom pokoji, nemine týden, aby si alespoň nezavolali. "Jorge by mi nikdy nic zlého neudělal," byl si jistý Deco.

Andrade se byl po zápase Merka zeptat, jestli se s červenou kartou nespletl. "Vysvětlil mi, že to jsou pravidla. Prý neměl jinou možnost, než mě vyloučit. Je to studený Němec, nepřizpůsobivý," přilil obránce olej do ohně. "Zápas byl pro mě svátkem, ale odešel jsem z něj s obrovským smutkem. A to vše kvůli kamarádskému šprýmu," zoufal si Andrade.

Reklama

Související témata: