Hlavní obsah

La Coruňa i Porto slibují otevřený zápas

PRAHA

Fotbalisté La Coruni si do odvety semifinále Ligy mistrů nevytvořili náskok jako Monako proti Chelsea, přesto je bookmakeři pasovali před druhými zápasy do role největšího favorita soutěže. Deportivo si jejich respekt získalo i hladkou ligovou výhrou nad Realem Madrid, při níž kouč Javier Irureta šetřil šest hráčů základní sestavy.

Článek

Víru sázkových kanceláří posiluje i skvělá domácí forma Deportiva v Lize mistrů. Jeho vítězná série, podtržená nulou na kontě inkasovaných branek, trvá už osm zápasů. La Coruňa zastínila Real v lize, nyní jí chybí poslední krok k tomu, aby tak učinila rovněž pod světly evropských pohárů. Účast ve finále by byla historickým úspěchem klubu, který ve Španělsku žije ve stínu Realu, Barcelony a Valencie.

"Taková šance se nemusí opakovat," tušil prezident klubu Augusto César Lendoiro, že se jeho klub mezi nejužší evropskou špičkou udrží jen těžko.

Gól padnout musí

První duel v Portu skončil bez branek i bez šancí, to už se prý opakovat nebude. "Oba kluby potřebují dát gól, oba budou určitě iniciativnější," řekl Irureta a předpověděl, že fanoušci uvidí víc než jednu branku, která rozhodně padnout musí. Zřejmě přichystal na soupeře podobně ofenzívní taktiku, která minule čtyřmi góly vymetla ze soutěže AC Milán.

Na jinou kartu ani vsadit nemůže. V trestu jsou totiž pilíře obranné hry Deportiva, stoper Jorge Andrade a štítový záložník Mauro Silva.

Porto už má domácí titul v kapse a chce zopakovat loňský rok, kdy vyhrálo tři trofeje. Venku v letošním ročníku soutěže ještě neprohrálo a kouč José Mourinho věří, že si skvělou bilanci nepohorší zrovna v klíčovém okamžiku. "Silně věřím, že do finále postoupíme my," uvedl. Sebedůvěru mu možná dodává i návrat Brazilce Derleie. Nejlepší střelec Poháru UEFA však po zranění kolena čtyři měsíce nehrál.

Novopečený portugalský mistr trénuje od páteční prohry s Rio Ave za zavřenými dveřmi. Jediné, co proniklo za hradby jeho tábora, je uzdravení brankáře Vítora Baíi, který zápolil s bolestmi v koleně.

Reklama

Související témata: