Hlavní obsah

Liga mistrů? Krásné dobrodružství, hodnotil kouč Monaka

GELSENKIRCHEN

Vysněné finále Ligy mistrů skončilo pro Monako neslavnou porážkou 0:3. Kouč Didier Deschamps však výsledek přijal s nadhledem a grácií. "Porto má lepší tým než my. Ve finále rozhoduje hlavně zkušenost a ta byla právě na straně našeho soupeře," uznal Deschamps a dodal, že si Porto vítězství jednoznačně zasloužilo: "Je to férový výsledek."

Článek

"Je mi líto mých hráčů. Určitě je pro ně rozčarováním, že po tak dlouhé a těžké sezóně, kdy bojovali a dřeli, pro ně nezůstala žádná trofej," přidal Deschamps. "Ale pro nás je úspěchem už to, že jsme si tu mohli zahrát," hledal někdejší slavný internacionál pozitiva.

Ztráta kapitána vadila

Podle Deschampse rozhodla finále větší vyzrálost Porta. "Skórovali prakticky z první šance. Do té doby jsme nehráli špatně. Ale takový je fotbal na vrcholné úrovni. K dispozici máte jen pár šancí a musíte je proměnit," řekl trenér a dodal: "V druhé půli jsme se snažili vyrovnat, ale oni přidali druhý gól a pak už to bylo velmi těžké. Utkání už nepustili z rukou a jejich převaha pramenící z herní pohody byla znát."

Trenérovi týmu z monackého knížectví nejvíce vadila ztráta kapitána Ludovica Giulyho ve 23. minutě zápasu. "Je jasné, že nám jeho zranění vůbec nepomohlo, vždyť je to pro nás velmi důležitý hráč. Takový motor týmu v útočné fázi. Co se dá dělat, i to se ve fotbale může stát," ulevil si Deschamps.

Je na co vzpomínat

"Na tuhle Ligu mistrů přesto nikdy nezapomenu. Bylo to krásné dobrodružství. Dosáhli jsme velkých úspěchů proti fotbalovým gigantům, to bylo krásné. Nepovedlo se nám vlastně jen finále," vzpomínal Deschamps.

A bylo na co - třeba jak na cestě do finále vyřadil klub z Riviéry hvězdy z Realu Madrid, z vítězného snu probudil Chelsea ruského miliardáře Romana Abramoviče nebo kterak ve skupině rozstřílel La Coruňu 8:3...

Reklama

Související témata: