Hlavní obsah

Straku rozladila obrana, s výsledkem spokojen

Fotbalisté Sparty Praha vstoupili do bojů o místo v Lize mistrů rozpačitě. V zápase druhého předkola slavné soutěže inkasovali na hřišti Apoelu Nikósie již v šesté minutě, a po změně stran jim domácí udělili další ránu po necelých třech minutách. Přesto dokázali sparťané až v samém závěru ještě zachránit remízu 2:2, která bude mít v odvetě velkou cenu.

Článek

Trenér František Straka označil remízu za šťastnou, ale zaslouženou. "Po většinu utkání jsme sice byli aktivnější, ovšem vyrobili jsme dvě hrubé chyby, kterých se nemůžeme v takových zápasech dopouštět," oddychl si zhluboka letenský kouč, když v kyperském dusnu hodnotil devadesát minut, které by se měly stát odrazovým můstkem k postupu.

Na obraně je třeba ještě zapracovat

O pauze prý hráče povzbuzoval, na kritiku nebyl čas. "Snažili jsme se hráče vyburcovat, že mohou mít ještě zápas ve své moci. Jenže pak jsme vyběhli na trávník a přišla další rána," kroutil hlavou trenér. Hodně chyb u svých svěřenců viděl právě v obraně. "Tam nás čeká ještě hodně práce; chápu, že hráče, zvláště ty nové, přepadne nervozita a obavy, ale na to nikdo v tak těžkých zápasech není zvědavý," dal najevo, že ho obranná hra hodně rozladila.

.:ANKETA:
Jak dopadne odvetný zápas v Praze? Hlasujte na konci článku

Naopak příjemně byl potěšen výkonem Petra Voříška, kterého prý poslal na trávník kvůli tomu, že má podle něho lepší rozehrávku než konkurent Sivok. "A Petr moje předpoklady splnil, zahrál dobře," chválil záložníka, který dosud ve Spartě čekal na větší šanci.

Klobouk dolů před Sivokem

Pochvaly se dočkal ale nakonec i střídající Tomáš Sivok. "Šel tam s úkolem srážet míče pro Juna a Pacandu, přihrál na gól a nakonec sám rozhodl - klobouk dolů," pochválil muže, který přinesl Spartě vyrovnání po sedmi minutách na trávníku.

Nebylo divu, že Sivok po zápase zářil. "Křikl jsem si na Tomáše Juna, aby míč nechal, ale v otočce jsem už viděl, že musím střílet na zadní tyč, protože brankář nestál zrovna ideálně. Hlavně, že se mi to povedlo trefit, remíza je pro odvetu hodně nadějná," rozdával úsměvy šťastný střelec, který navíc přihrával na první gól Pacandovi. To byl jeho první kontakt s míčem.

Pacanda prokázal své kvality

Také Milan Pacanda si oddechl, že našel recept na kyperské obránce. "Dlouho mě k ničemu nepustili. Skoro mě nenechali přijmout míč, bylo to hodně tvrdé, s tím se v naší lize rozhodně nepotkáte. Ale je dobře, že to máme před odvetou dobře rozehrané, v závěru jsme navíc ukázali, jak na ně hrát, abychom je vyřadili," mínil Pacanda, z kterého se v kyperské noci řinuly proudy potu.

Brankář Jaromír Blažek zažil zápas, jaký gólmani nenávidí. "První chyba a hned gól, to dokáže naštvat," kroutil hlavou ještě po utkání nad nedorozuměním v obraně. "Křikl jsem na Radka Hochmeistra, ať to nechá, ale on míč odhlavičkoval a bylo zle. Ale to už tak bývá, když se sehrává nová obrana a je tam hodně změn. To se určitě zlepší," věřil zkušený brankář.

Hochmeister přiznal svou chybu, ale o pauze mu ji prý nikdo nevyčítal. "Já jsem Jardu v tom kraválu neslyšel, ale padá to na mou hlavu. Z remízy mám o to větší radost, takto je naše výchozí pozice o hodně lepší," uzavřel nešťastný stoper.

Reklama

Související témata: