Hlavní obsah

Kypřané po zápase: Nespravedlnost!

NIKÓSIE

Těžké zklamání přinesl kyperskému fotbalovému mistru APOEL Nikósie středeční zápas druhého předkola Ligy mistrů se Spartou Praha. Domácí ještě sedm minut před koncem vedli 2:0, ale nakonec získali jen bod. Slovem "Nespravedlnost" nadepsala internetová stránka klubu komentář k šokujícímu rozuzlení zápasu.

Článek

APOEL měl bohužel nešťastný konec dne, poslední minuty pokazily rodící se velké překvapení, snové 2:0, píše se na apoel.net. "Lidé se marně snaží pochopit, jak se ztratila jedinečná příležitost k vítězství, které by tvořilo základ postupu. Kyperští hráči, přestože jsou také zklamáni, dali najevo, že příští středu do toho dají všechno, protože věří, že mohou."

Rozhodčí prý Čechům pomohl

Podle kyperského komentátora si přitom APOEL v zápase vedl dobře, hráči hráli ukázněně, měli potřebnou dávku štěstí a rychle překonali počáteční nervozitu. "Nakonec ale únava, povzbuzení, kterého se Čechům dostalo od rozhodčího, a chyby v obraně přinesly vyrovnání," tvrdí.

Prvním verdiktem španělského rozhodčího, který rozpoutal bouři protestů, byla neodpískaná penalta po nedovoleném bránění ve hře proti Vakuftsisovi, pokračuje se v článku. Před vyrovnáním byl prý faulován i střídající Makridis, který se ocitl ve výhodné pozici.

Sprosťák Sivok

Na české straně viděl server minimum vyložených šancí a soupeř prý po druhém gólu jen bezradně pobíhal po hřišti. Obrat ve hře nezpůsobila ani tak střídání Sparťanů jako to, že z hřiště odešel jediný kyperský útočník Vakuftsis, který udržoval v pozoru prakticky celou soupeřovu obranu.

Češi pak měli důvod k jásotu nad vyrovnáním, v které snad ani nedoufali, a jejich radost také byla bezmezná. Autor komentáře se při této příležitosti pozastavil nad tím, že střelec druhého gólu Sivok v euforii vyběhl ke kyperským fanouškům a směrem k nim zakřičel sprostou nadávku.

Reklama

Související témata: