Hlavní obsah

Leverkusen není z Baníku nadšený, obává se Heinze

LEVERKUSEN

Nálada na stadionu BayArena, domácím stánku fotbalistů Leverkusenu, měla po losovacím aktu třetího předkola Ligy mistrů spíše sestupnou tendenci. Ostravský Baník nebude pro zhýčkaný klub příliš atraktivní a ve spojení s okolnostmi vzájemného utkání Německa s Českou republikou na nedávném ME vzbuzuje v táboře Bayeru možná i mírné obavy.

Foto: čtk/ap

V dresu Leverkusenu loni působil i Jan Šimák (vpravo)

Článek

"Na Euru jsme všichni viděli, jak na tom Češi jsou. Mohlo by to vypadat jako souboj Davida s Goliášem, ale musíme si dát ďábelský pozor," mírnil jakýkoliv optimismus obránce a vicemistr světa z roku 2002 Jens Nowotny na oficiálních klubových stranách.

Chmury se začínají honit i v hlavě kouče Augenthalera. "Byl bych radši, kdybychom začínali venku. Ostrava je těžký a nepříjemný soupeř, jenže losování, to není koncert na přání," svěřil se trenér Leverkusenu. "Češi jsou znamenití fotbalisté a němečtí příznivci si určitě dobře pamatují, jaký gól nám dal Marek Heinz. Musíme začít intenzivně shánět informace o Ostravě," prohlásil Augenthaler.

Gólman Jörg Butt měl zase po ruce vzpomínky na společné působení s útočníkem Markem Heinzem v Hamburku. "Už tenkrát na něm bylo vidět, že to je dobrý hráč, přestože se moc neprosadil. Jako král českých střelců však dokázal, co umí," řekl Butt.

Manažer Wolfgang Holzhäuser přikládá velkou důležitost prvnímu zápasu. "Nevidím to zase tak dramaticky, že začínáme doma. Naší povinností je uhrát takový výsledek, aby nám dal patřičné vyhlídky pro postup do další fáze," uvedl.

Reklama