Hlavní obsah

Sparta má jasný recept: dát Apoelu rychle gól

PRAHA

Postup do 3. předkola Ligy mistrů. Nic jiného fotbalisté Sparty ve středeční odvetě 2. předkola s Apoelem Nikósie neberou. Kádr je kompletní a hráči o úspěchu nepochybují, navíc věří, že fanoušků přijde co nejvíc a podrží je. Po výsledku 2:2 na Kypru Pražanům stačí jakékoliv vítězství nebo remízy 0:0 a 1:1.

Článek

Při shodném výsledku by se nastavovalo, případně kopaly penalty, jakýkoliv další hovoří pro soupeře. "Apoel je velmi kvalitní tým, o tom jsme se přesvědčili v Nikósii. Čeká nás nepříjemný zápas," prorokoval kouč Sparty František Straka. "Podcenění? Tohle slovo nenávidím, úplně bych ho vypustil. Něco takového si nemůžeme dovolit," zdůraznil.

Otazníky v sestavě

Trenér Straka uvedl, že se mužstvo zaměřilo na nedostatky, které byly příčinou dvou inkasovaných v Nikósii. "Hlavně musíme zlepšit důraz v osobních soubojích a odstranit chyby, po nichž jsme inkasovali. Neměli jsme čas se sehrát. Myslím, že nyní se nám to podařilo. Nálada v mužstvu je správně bojovná. Náš výkon bude lepší," konstatoval kouč.

O sestavě však nechtěl hovořit konkrétně... "Kostru mám v hlavě, ale určitě budou změny oproti prvnímu utkání. Především mi musejí odpovědět na hřišti hráči, kteří nepodali v prvním utkání očekávaný výkon a byl jsem k nim hodně kritický. Máme dostatečně široký kádr," dodal s tím, že by chtěl poslat na trávník v průběhu zápasu i Šimáka.

"Ještě to pochopitelně není fyzicky na celý zápas, ale půlhodinku už bych určitě vydržel i víc. Rád bych si na chvíli zahrál," přál si Jan Šimák, který podle kouče dělá velké pokroky.

Kapitán týmu Karel Poborský nevidí postup za jasný, i když také nic jiného nebere. "Stačí nám i malá remíza, jsme postupu blíž, ale šance má i soupeř. Apoel je dobrý tým a jakmile dostane šanci, naroste. To nesmíme dopustit. Musíme jít za vítězstvím, chceme vyhrát. V to věřím."

Hráči nepochybují

Hráči mají na soupeře jednoduchý recept... "Dát brzy gól. Oni to budou muset otevřít a my bychom přidali další branky. Nejlépe by bylo rozhodnout už do poločasu," řekl za všechny Milan Pacanda.

"Musíme vyhrát a pokud možno větším rozdílem. Máme na to. Věřím, že se nestane to, co v Nikósii, kde jsme je brzy posadili na koně, tohle bude jiný zápas," dodal gólman Jaromír Blažek. "Měli bychom začít jako oni doma. Dát jim dva góly a šanci nepustit," zdůraznil Rastislav Michalík.

Hrdina prvního utkání Tomáš Sivok, který na první gól Pacandovi přihrál a druhý sám vstřelil, nemá jistotu základní sestavy... "To je věc trenéra. Soustředím se na sebe, abych byl připraven kdykoliv naskočit a pomohl mužstvu. V každém případě musíme dát brzy gól, uklidnit se a přidat další." Také Radek Hochmeister neví stoprocentně, zda nastoupí: "Chtěl bych hrát a odčinit chybu, po níž jsme poprvé inkasovali. Chtěl bych dokázat, že fotbal hrát umím. O tom, že postoupíme, nepochybuji."

Apoel nemá co ztratit

Apoel přiletěl vzhledem ke komplikacím s letadlem až po pondělní půlnoci, ale za problém toto narušení plánu nepovažuje. Na úterý si naplánoval dva tréninky, v podvečer si vyzkoušel trávník Toyota Areny.

Trenéru Jovanovičovi nechybí žádná z opor a taktika by měla být podobná jako doma. Pevná obrana a rychlé smrtící brejky. Řekové se rozhodně za předem vyřazené nepovažují. "Nemáme co ztratit, Sparta je favoritem, ale my můžeme překvapit," konstatoval kouč. Kyperský tým přijede povzbudit téměř tisícovka fanoušků.

Předpokládané sestavy
Sparta: Blažek - Pergl, Hochmeister, Koubský, Čech - Poborský, Sivok, Kováč, Michalík - Jun, Pacanda.
Apoel: Morfis - Georgiu, Okkarides, Stojanovski, Daskalakis - Charalambidis, Satsias, Michael, Alexandru, Germanos - Vakuftsis.
Utkání začíná ve 20 hodin, přímo vysílá ČT2. Jako hlavní řídí sudí Dean (Anglie). Na postupujícího čeká lepší z dvojice Ferencváros-Tirana.

Reklama

Související témata: