Hlavní obsah

Sparta musí pohlídat exslávistu Vágnera

BUDAPEŠŤ

Vidinu miliónů z Ligy mistrů si v prvním duelu 3. předkola zkusí přiblížit ve středu večer od 20:00 v Budapešti fotbalisté Sparty. Zelenobílá kombinace spojená s budapešťským Ferencvárosem i celý stadión jim připomněly vršovický dolíček Bohemians. Čeká je ale spíš úporný souboj s Robertem Vágnerem, který připomíná zase jiný pražský klub - Slavii.

Článek

Třicetiletý útočník do Ferencvárose přestoupil minulý týden z německé Chotěbuze, kdysi ale hrál za červenobílé rivaly sparťanů. "Znám ho velmi dobře, je to nepříjemný koncový hráč," říkal v předvečer bitvy kouč Sparty František Straka, expert na německý fotbal, v němž sám strávil léta.

A připomínal maďarským novinářům, co znamená rivalita Sparty se Slavií. "Každý nás před ním varuje," pravil k Vágnerovi Jiří Homola. Zná ho ale i sám z české ligy, hrál v ní proti němu ještě za Jablonec, Vágner byl tehdy ve Slavii a potom v Teplicích. "Určitě se na nás chystá," mínil zadák Sparty.

Vágner v Maďarsku začal senzačně. Proti Györu svému novému celku pomohl k ligové výhře 4:2 dvěma gólovými trefami.

:. ANKETA
Jak dopadne Sparta v souboji s Ferencvárosem? Hlasujte na konci článku.

Straka našel složení obrany

Jako vcelku milosrdný los je obecně brán Ferencváros, může to být však v maďarské metropoli hodně perná práce pro sparťanskou defenzívu, která jen těžko na počátku sezóny hledá pohodu. A vlastně i stálejší složení. Teď je ale možná Straka našel. Bylo by to v pravou chvíli. Třetí předkolo určí jaká bude tahle sezóna. Klub buď bude sbírat bohaté dotace z Ligy mistrů, nebo zůstane jen v evropské druhé lize - Poháru UEFA.

Mezi Petráše a Čecha vsadí podle všeho do obranné čtveřice Homolu a Kováče. V sobotu v lize proti Slovácku ho o tom přesvědčili. Homola dal dokonce jediný gól Letenských. Dalšího adepta Hochmeistera nechal Straka po nezdarech doma, Koubský zatím našel místo na lavičce náhradníků.

Straka slovně dal před místními novináři najevo respekt k maďarskému fotbalu. "Zažívají tu euforii, zanesl ji sem coby trenér národního týmu Němec Lothar Matthäus," uvedl a už pospíchal za svými svěřenci na uzavřený večerní trénink.

Před soubojem
Ferencváros: Szücs - Balog, Lipcsei, Gyepes - Vukmir, Rósa, Kapič, Huszti, Leandro - Zavadszky, Vágner.
Sparta: Bičík - Petráš, Homola, Kováč, Čech - Poborský, Sivok, Voříšek, Šimák - Pacanda, Rezek.
Utkání řídí německý sudí Meier. Začíná se ve 20:00, přímý přenos druhého poločasu přinese Radiožurnál. Televize zápas nevysílají.

Reklama

Související témata: