Hlavní obsah

Baník poznal sílu soupeřů v Evropě

Třináct let nehráli zápas v evropském poháru a najednou bojovali na hřišti třetího nejlepšího týmu bundesligy. Český fotbalový šampión už ví, jak těžko se válčí o stomiliónový bonus. První pokus Baníku Ostrava probojovat se do Ligy mistrů skončil propadákem už po prvním zápase 3. předkola na trávníku Leverkusenu.

Článek

"Ti nám ukázali, jak se hraje v Evropě. Přitom jsme na takový výprask snad nebyli ani zralí, jenže hráči jako Franco nebo Berbatov své šance proměňují. To je jeden z velkých rozdílů mezi námi a Leverkusenem," soukal ze sebe obránce Pavel Besta, když vyšel ze ztichlé ostravské šatny.

Zápas na tribuně sledoval i opavský trenér Pavel Hapal, který tři roky v Leverkusenu působil. "Chtěl jsem přivézt štěstí Baníku, ale nepovedlo se. Podle mě ale výsledek zdaleka neodpovídá tomu, co se na trávníku dělo. Ostrava měla taky hromadu šancí, ovšem v jejich realizaci český mistr selhal. Za to pak pykal," uvedl Hapal.

Z vysokých cílů nezbylo nic

Baník neprožívá nejšťastnější období, po porážce s Teplicemi přišel debakl v Německu. "Měli jsme vysoké cíle a zase jsme padli na zadek," uvedl záložník Ostravy Martin Čížek. Tvrdí, že proti minulé sezóně se nic zásadního nezměnilo.

"V týmu přitom nepanuje žádný stres nebo nepohoda," krčí zkušený středopolař rameny. "Prostě se z toho musíme dostat sami. Třeba už v dalším ligovém utkání v Jablonci," doplnil Čížek.

Reklama

Související témata: