Hlavní obsah

České kvality se ve hře Sparty neprojevily, hodnotí Maďaři

BUDAPEŠŤ

Ferencváros podal poctivý výkon, Sparta jen tak existovala a míčem se moc nezabývala. Tak hodnotí středeční úvodní duel 3. předkola Ligy mistrů mezi Ferencvárosem Budapešť a pražskou Spartou jeden z maďarských deníků Magyar Hírlap. Hra Sparty připadala maďarským komentátorům šedivá, plná chyb a bez nápadů.

Článek

"Kvality českého fotbalu, které jsme tak obdivovali v Portugalsku, se ve hře Sparty neprojevily," soudí další list Népszava v článku nadepsaném "Čeští bojovníci vykrváceli". Podle listu je sice Sparta pravidelným účastníkem Ligy mistrů, ale tentokrát hrál Ferencváros stejně dobře jako Pražané. I proto jsou šance na postup vyrovnané, uzavřel deník.

Jako velmi nadějný pro Ferencváros označil výhru 1:0 také sportovní deník Nemzeti Sport. Hráči podle něj ukázali, že "fotbalem hraným vůlí" lze porazit i Spartu. Ačkoli v útoku byl Robert Vágner sám, Ferencváros byl přesto nebezpečnější, protože se sparťané přes dobře zajištěnou domácí obranu téměř nedostali k Szücsově brance.

:. Sparta v Budapešti
ZÁPASVágner sestřelil Spartu
TRENÉRStraka odhodil noblesu

"Nejdůležitější ale je - a to je podstata fotbalu - že Ferencváros využil šanci a vstřelil z ní rozhodující gól," napsal Nemzeti Sport v komentáři nazvaném Velký krok do hlavní soutěže Ligy mistrů. "Fradi byl v tomto utkání jednoznačně lepší a udělal velký krok směrem k hlavní soutěži. Odveta je ale ještě před námi," konstatoval list.

Všechny maďarské deníky oceňují zejména výkon středopolaře Lipcseie, který byl "motorem" Ferencvárose. Gól Roberta Vágnera byl podle nich "parádní" a ukázal, že český útočník je mistrem ve využívání příležitostí, zhodnotily noviny.

Reklama

Související témata: