Hlavní obsah

Ligu mistrů má pro Juventus zachránit Nedvěd

PRAHA

Kapitán české fotbalové reprezentace Pavel Nedvěd se poprvé od mistrovství Evropy znovu ukáže na hřišti. Dosud mu v tom bránilo zranění kolena, které si přivodil v semifinále s Řeckem, ale na půdě švédského Djurgaardenu by už chybět neměl. Juventusu jde o postup do hlavní soutěže Ligy mistrů a nevypadá to s ním růžově. Před dvěma týdny uhrál doma jen remízu 2:2.

Foto: ČTK

Pavel Nedvěd se po zranění vrací na trávník

Článek

Ze všech favoritů má loňský finalista nejblíže k bolestnému vyřazení. A k Nedvědovi v Turíně všichni vzhlížejí s tím, že katastrofu odvrátí. "Pavel je hráč, který nám dodává sebevědomí a výrazně vzpruží útok," prohlásil Francouz David Trezeguet. Švédský tým podle jeho názoru spíš útočí, než brání, což dává Juventusu šanci na brejky.

Jednobrankové manko musejí doma dohánět PSV Eindhoven a Glasgow Rangers, jež před dvěma týdny v Moskvě porazil gól Jiřího Jarošíka. Po předloňské účasti Maccabi Haifa míří do hlavní soutěže další izraelský celek Maccabi Tel Aviv. Klub z města basketbalu vyhrál v Soluni 2:1, ale poté, co se přišlo na to, že za řecký klub nastoupil neoprávněně záložník Luka, mu UEFA kontumačně vylepšila skóre na 3:0.

Losování bude ve čtvrtek

Zástupci Maccabi společně se svými kolegy z Leverkusenu už mohou přemýšlet o soupeřích pro základní skupinu. Do elitní společnosti má blízko i Šachtar Doněck, který Bruggy doma porazil 4:1. Losování se v Monaku rozběhne ve čtvrtek v 16 hodin.

A v osudí by neměly scházet ani Real Madrid nebo Manchester United. Real si zásluhou Morientese přivezl z Krakova dvoubrankový náskok a i bez dvou ze tří letních posil by jej měl ještě znásobit. Owena s Woodgatem, kteří rozšířili nezvyklou anglickou kolonii na tři členy, nestihl Real včas zaregistrovat. Naopak argentinský stoper Samuel se chystá na své první vystoupení na San Bernábeu.

V útoku Manchesteru Smith a Ronaldo

Manchester bude doma stavět na výsledku 2:1 ze stadionu Dinama Bukurešť a také na navrátivším se Portugalci Ronaldovi. Po stříbru z evropského šampionátu zažil na olympiádě zklamání, když s týmem nepostoupil ani ze základní skupiny.

Ronaldo se poprvé v útoku potká se Smithem, který se po zranění Van Nistelrooije, Solskjaera a Sahy stal vůdčí postavou útoku 'Reds'. "Připomíná mi Marka Hughese," srovnával Smithe kouč Alex Ferguson s velšským kanonýrem, který na Old Traffordu zářil počátkem 90. let.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články