Hlavní obsah

Pacanda: Snad jsme si nějaké trefy na Ferencváros schovali

PRAHA

Hledá neúnavně palebné pozice, je největším nebezpečím na hrotu Sparty, ale teprve ve středu ukáže, zda se útočník Milan Pacanda dočká cíle, kvůli kterému vlastně před časem odešel z Brna do Prahy. Večer si může otevřít cestu do fotbalové Ligy mistrů na úkor maďarského mistra.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Nová posila fotbalové Sparty - Milan Pacanda.

Článek

Potřebuje k tomu zopakovat alespoň část z toho, co s mužstvem předváděl v pátek večer při výhře 5:1 nad Opavou. "Všichni moc chceme do Ligy mistrů a snad jsme si nějaké góly schovali. Bude mi jedno, kdo je Ferencvárosi dá, hlavně abychom to už měli za sebou," líčil kanonýr s vyhlídkou na zápas, který určí další ráz celé sezóny.

Ve Spartě začal slibně. Lépe než řada jiných posil. Tři góly proti Opavě jej postavily do čela tabulky ligových kanonýrů. Začal tak druhou padesátku přesných tref v nejvyšší domácí soutěži. Pomohl vyřadit Nikósii v minulém předkole Ligy mistrů. Hraje s lehkostí.

Snad jedno jediné utkání v dresu Sparty bylo výjimkou. Nevedlo se mu v prvním utkání s Ferencvárosem v Budapešti. Ale drhlo to v celém soukolí týmu. Jasnou výhru nad Opavou a své branky má ještě v živé paměti. Z toho dvě za necelých deset minut. "To nepamatuji, kdy se mi něco takového povedlo," kroutil hlavou hbitý kanonýr.

S Junem se daří

Zato tři góly v jednom utkání si ještě dobře vybavuje. Na jaře jimi pomohl Brnu k pokoření Plzně. Než se ale minulý pátek dopracoval ke třetí brance, vypadalo to se Spartou všelijak. Soupeř mohl i vyrovnat.

"Přišlo uspokojení a nadřeli jsme se. V útoku to ale snad nebylo špatné, s Tomášem Junem se nám dařilo podruhé v řadě," liboval si a přál si, aby se podobný vstup do utkání sparťanům povedl znovu. Rychlé trefy by šanci na postup výrazně přiblížily.

Dnes opět může být oblíbencem sparťanských tribun, góly ale nemusí stačit, když se nepovede udržet čisté konto. Dosud se to v soutěžním utkání Letenským nezdařilo v téhle sezóně ani jednou. "Všechno ale jednou musí přijít."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články