Hlavní obsah

Na penalty sparťané čekat nechtěli

PRAHA

Radost propukla naplno a sparťané se všichni do jednoho po závěrečném hvizdu sudího Meiera na hřišti radovali jak malí kluci. Včetně trenéra Františka Straky, jenž lítal po trávníku jako zběsilý a prudkými pohyby burcoval fanoušky k ještě větším ovacím. Sparta je po tvrdém a vyčerpávajícím boji v Lize mistrů.

Článek

"Je to skvělý pocit," říkal Tomáš Sivok, jenž zápas začal v záloze, ale dohrával ho na postu stopera. "Měl jsem z toho trochu strach, přeci jen jsem v obraně kopal naposledy ještě v dresu Českých Budějovic." I Sivok věděl, že to ze strany Sparty nebyl kdovíjaký výkon.

"Oni hlavně v první půli moc dobře bránili a my se s tím nedokázali vyrovnat. Pomohl nám ten slepený gól v závěru poločasu. Ten druhý v prodloužení byl taky náhodný, ale to je úplně jedno. Nejdůležitější je postup."

Brankář Jaromír Blažek moc práce neměl a stále věřil, že v prodloužení letenský tým rozhodne. "Na penalty jsem vůbec nemyslel, ale nemůžu říct, že bych nebyl nervózní. Těžké to bylo hlavně v tom, že jsme nedokázali dát dřív gól," říkal gólman. Vypozoroval však, že soupeř začal ve druhé půli fyzicky odpadat, v prodloužení to bylo ještě markantnější.

"Trošku nestačili, pak už někteří pomalu nemohli chodit. Proto jsem rád, že jsme ten druhý gól dali. Kdyby došlo až na penalty, byla by to velká škoda. Ty už jsou vždycky o štěstí a klidně ho mohli mít hráči Ferencvárose," tvrdil Blažek.

Reklama

Související témata: