Hlavní obsah

Forma je tu, radovali se hráči Baníku

OSTRAVA

Historie se neptá. Tak jako už nikdy nikoho nebude zajímat, že v Leverkusenu nehráli fotbalisté Baníku tak špatně, aby museli dostat pět gólů, stejně půjde do světa výsledek z odvety. Bayer sice už v Ostravě nepůsobil tak odhodlaně, přesto český mistr získal skalp slavného soupeře. "Naše loňská forma je zpátky," ulevil si bek Baníku Pavel Besta.

Článek

Leverkusen nechtěl nic podcenit a do utkání nastoupil s nejsilnější jedenáctkou. Franca s Berbatovem nebyli tak nebezpeční jako před dvěma týdny v Bayareně, ale rovněž Baník přestal kupit hrubé chyby v defenzívě.

"Měli nahráno, tak se moc nehonili, jenže my jsme ukázali, jak se pozvolna sehráváme. Nevadily nám ani změny v sestavě," tvrdil Besta.

Papadopulos dalším pohárovým střelcem

Třináct let čekali fotbalisté Baníku na gól v evropských pohárech. Zbyňka Ollendra, který tehdy vstřelil branku do sítě Galatasaray Istanbul, vymazal z análů talentovaný Michal Papadopulos. "Je to samozřejmě příjemný pocit, ale všechnu práci před trefou odvedl Mario Lička. Jenom jsem poslal balón do sítě, to byla hračka," usmíval se.

Devatenáctiletý mladík se statečně pral s ostřílenými obránci soupeře, protože věděl, co je v sázce. "Chtěli jsme si naklonit fanoušky zase zpátky na naši stranu, vždyť jsme do sezóny nevstoupili nejlépe. Němci se nehnali moc dopředu, přesto si myslím, že to u nás nevypustili. Vždyť nastoupili kompletní," cenil si vítězství Papadopulos.

Pět změn v sestavě na souhře Ostravanů ani nebylo příliš znát. "My, co nehráváme tak často, jsme bojovali hlavně s kondicí," připustil záložník Pavel Zavadil, který den strávil v porodnici, ale narození potomka čekal marně: "Na zápas jsem se však soustředil dost, my si totiž potřebovali dokázat, že můžeme hrát s každým. A to se povedlo."

Reklama

Související témata: