Hlavní obsah

O nedohraném utkání LM v Římě rozhodne UEFA

PRAHA

Kvůli zranění rozhodčího se nedohrál středeční zápas fotbalové Ligy mistrů mezi AS Řím a Dynamem Kyjev. Švéda Anderse Friska trefil někdo z diváků o přestávce zřejmě zapalovačem a roztrhl mu čelo poté, co sudí udělil už po hvizdu červenou kartu domácímu Mexesovi. Ukrajinský tým vedl v té době 1:0, o osudu zápasu rozhodne disciplinární komise UEFA.

Článek

Frisk se po zásahu hozeným předmětem složil na zem, z čela mu silně krvácelo a do kabin mu museli pomoct jeho kolegové. Renomovaný švédský arbitr byl převezen do nemocnice a po čtyřiceti minutách čekání bylo oznámeno, že zápas pokračovat nebude.

"Frisk přerušil utkání, protože nebyl schopen ho dál řídit kvůli vážnému zranění a také proto, že nebyla dostatečně zajištěna bezpečnost," řekl agentuře ANSA delegát zápasu Andre Francioli.

Včerejší incident připomněl situaci z březnového derby mezi AS a Laziem, které se nedohrálo kvůli fámě, že před Olympijským stadionem přejel policejní vůz malého chlapce. Ochozy posléze ovládlo násilí, vedení AS za ně bylo potrestáno zavřením stadionu a dvě utkání musel klub sehrát v Palermu. Nyní hrozí italskému celku podobný postih od UEFA, Římany může potkat také kontumační prohra.

"To je první případ za mnoho let, kdy musel být z těchto důvodů ukočen zápas evropského poháru. Několikrát se vyskytly problémy s umělým osvětlením, ale tohle je něco jiného," uvedl mluvčí UEFA William Gaillard.

Reklama

Související témata: