Hlavní obsah

Podle Straky ukázal Lyon svou skutečnou sílu

Vyrovnaným hlasem přišel zhodnotit sparťanský kouč František Straka druhý zápas v Lize mistrů a konstatoval, že se soupeř předvedl v dobrém světle a asi vyhrál zaslouženě. Zalitoval jen trestného kopu Urbánka, který devět minut před koncem trefil břevno, a tudíž nepohnul s nepříznivým výsledkem 1:2.

Článek

Straka byl spokojený jen s úvody obou poločasů. "Začali jsme zápas tak, jak jsme si představovali: aktivně, rozbíjeli jsme soupeřovu rozehrávku a po vedoucí brance to nevypadalo vůbec špatně. Jenže pak jsme přestali hrát a okamžitě se začala projevovat kolektivní i individuální síla Lyonu," zhodnotil první poločas letenský kouč, podle něhož vyrovnání přišlo dost nečekaně.

Stejně nadějně se mohl vyvíjet i druhý poločas, protože sparťané byli znovu chvíli aktivnější. "A kdyby Junova šance skončila gólem, možná to všechno mohlo skončit zcela jinak. Jenže dostali jsme gól po hloupé chybě a takový soupeř, jako je Lyon, je dokáže využít," podotkl zklamaně, že se mu opět nelíbila defenzivní činnost.

Nespokojen s obranou

Jeho tým nedokázal zachytávat akce po vlastní levé straně, a tak o přestávce došlo k poměrně překvapivému přeskupení sil - Urbánek putoval na post obránce. "Urbánek je výbušný, chtěli jsme eliminovat akce Lyonu už v zárodku," vysvětlil trenér svůj záměr, který mu však příliš nevyšel a levá strana byla dál výraznou slabinou.

Po trefě Wiltorda už prý jeho svěřenci předvedli křečovitý výkon, který mohla změnit jen Urbánkova trefa z trestného kopu. "Z remízy bychom se dnes radovali, ale musíme uznat sílu Lyonu. V Praze se předvedl opravdu velmi dobře," prohlásil Straka.

Le Guen: Ještě nemáme vyhráno

Jeho kolega Paul Le Guen mohl být spokojenější nejen s výsledkem, ale i s výkonem. "Hráli jsme zde tak, jak jsme si představovali. Nakonec to možná bylo lehčí, než jsme předpokládali, ale pomohli jsme tomu hodně svým výkonem," usmíval se čtyřicetiletý trenér.

Přesto ani po druhém utkání ve skupině nechtěl hodnotit možné konečné vyhlídky jednotlivých týmů. "Zatím se to pro nás vyvíjí dobře, ale na soudy je ještě dost času. Máme před sebou čtyři zápasy," upozornil, že hrát se bude ještě o dvanáct bodů.

Reklama

Související témata: