Hlavní obsah

Sparťané to ještě nechtějí vzdát

Jan KrůtaPrávo

Fotbalisté Sparty jsou po prohře s Lyonem ve skupině D Ligy mistrů bez jediného bodu a jejich vyhlídky na postup opět klesly. "Naše pozice je teď hodně těžká, jsme hrozně zklamaní, že jsme doma nic neuhráli," přiznal slovenský obránce Marek Čech, kterého trenér Straka o přestávce vystřídal.

Článek

"Pochopil jsem to tak, že chtěl víc posílit ofenzívu," uvažoval Čech. Na levého beka se místo něj stáhl Aleš Urbánek a do zálohy šel Petr Voříšek. "Obránce jsem ještě nikdy nehrál," přiznal Urbánek, jehož posun do zadní řady určitě dost překvapil. "To je pravda, nečekal jsem to. Jsem rád, že hraju, ale radši bych se příště věnoval ofenzívě. V obraně se moc dobře necítím."

Jun: Hrát se s nimi dalo

Podle Čecha se proti stylu Lyonu těžko prosazovalo. "Jsou nesmírně rychlí a agresivní," řekl. "A hlavně byl soupeř lepší," přiznal Voříšek.  "Trenér Straka nám už před utkáním dával instrukce, že na stopery francouzského mužstva bude platit rychlost. Hned na začátku se tato slova potvrdila. Jenže po vedoucím gólu jsme úplně přestali hrát. Ztratili jsme pohyb a doplatili jsme na to. Přitom se s Lyonem hrát dalo. Určitě bylo v našich silách získat první body," mínil útočník Tomáš Jun.

Právě on už po sedmi minutách hry otevřel skóre. "Původně jsem chtěl při Perglově centru jít na přední tyč, ale viděl jsem, že Pavel míč zasekl, tak jsem rychle změnil směr a počítal s protaženým centrem. Pak už jsem jen hlavou míč uklidil do sítě," přiblížil situaci, po níž sparťanští fanoušci poprvé a naposledy v zápase jásali.

Sivok: Nemáme co ztratit

Sparťané si uvědomovali, že jejich pozice je po dvou porážkách bídná, ale na druhou stranu jsou před nimi ještě čtyři duely. "Postoupit do další fáze bude hrozně moc těžké, ale dokud to půjde, budeme se rvát."  S tím souhlasil i Urbánek. "Ale teď nás čeká dvojzápas s Manchesterem, což zrovna nebude lehké sousto. Ale nemáme s nimi co ztratit, favoritem budou oni."

Příští soupeř letenského týmu včera doma deklasoval na Old Trafford Fenerbahce 6:2. "To je výsledek jak v hokeji," pousmál se Urbánek. "Ale to, že jsou hráči Manchesteru výborní dopředu, není žádné tajemství." V bitvě se slavným anglickým klubem mohou Pražané jen překvapit. "To utkání bude těžké. Ale nemáme co ztratit. Pokusíme se o nemožné, i když naše šance na postup jsou hodně malé," přemítal Sivok.

Škoda Urbánkova břevna

Všechno mohlo být o malinko lepší. Stačilo málo. Urbánek mohl v 81. minutě zápasu vyrovnat, jeho přímý kop levačkou však zastavilo břevno. "Těžko říct, možná scházelo pět možná deset centimetrů. Je to škoda, zápas jsme měli dobře rozehraný. Ale zbytečně jsme o vedení přišli. Nejdřív jsme nechali vystřelit hráče zpoza šestnáctky, druhé brance Lyonu předcházela zbytečná ztráta míče. Ale zdálo se mi, že to tam trochu smrdělo ofsajdem," líčil Urbánek.

Síla Lyonu byla podle něj hlavně v rychlosti. "A taky byli lepší v soubojích jeden na jednoho, nám chybělo víc důrazu," dodal po duelu nesoucím se v nezáživné atmosféře. Vyprodáno zdaleka nebylo, přišlo "jen" 12 050 diváků, ale moc slyšet nebyli. Prostě celkově žádná velká sláva.

Reklama

Související témata: