Hlavní obsah

Francouzský tisk zaujal ve "slabém zápase" jen Jun

PAŘÍŽ

Za cenný úspěch označil francouzský tisk úterní vítězství Lyonu v Praze nad Spartou v Lize mistrů. Ke hře Olympique ale zůstal dost kritický, zatímco výkon domácích ponechal většinou bez komentářů. Jen Le Figaro poznamenává, že pražský tým se ukázal jako málo agresivní, nechal Francouze hrát a "nevypadal jako lidožrout".

Článek

Sportovní list L'Équipe píše, že Lyon musí cítit opravdovou úlevu, protože se ve skupině znovu dostává do hry. "Vše ale nebylo dokonalé," míní list, podle kterého bude Lyon muset být proti silnějším týmům pozornější. V jeho hře viděl hluchá místa, v závěru hrál bojácně a stále se ještě hledá Juninho.

Za nejlepší hráče lyonských označil deník Wiltorda a Govoua, kterým dal známku sedm, přičemž nejlepší je desítka. Ze Sparty se mu nejvíc líbili Zelenka a Jun, které ohodnotil známkou 6,5.

Juna si všiml také Le Figaro. Podle deníku se Lyonští báli Poborského, ale byl to právě Jun, kdo neustále představoval nebezpečí. Le Parisien soudí, že Lyon je teď ve své skupině ve skvělé pozici. Uvádí ale, že Francouzi prokázali velké nedostatky v obraně a v konstrukci hry.

"Naštěstí může Lyon počítat se skvělým Wiltordem, kterému může (za vítězství) poděkovat". Deník chválí také autora nádherné první branky Francouzů Essiena, zápas měl prý ale celkově slabou úroveň.

Reklama

Související témata: