Hlavní obsah

VIDEO: Wengerovi k postupu nestačil ani Rosického gól. Vybojovali jsme hrdost zpět, říká trenér

Jediný krok scházel fotbalistům Arsenalu k malému zázraku. V odvetném utkání osmifinále Ligy mistrů dokázali vstřelit tři góly do sítě AC Milán. Kvůli úvodnímu duelu, který pro sebe získal milánský celek 4:0, však tým z Londýna v Lize mistrů končí. „Předvedli jsme fantastický výkon a odhodlání a po prvním zápase jsme si zpět vybojovali hrdost,“ řekl Arséne Wenger, kterého potěšila spolehlivost obrany, zápal mladíčka Chamberlaina a výkon Tomáše Rosického, který se i gólově prosadil.

Gól Tomáše Rosického proti AC Milán

 
Článek
Fotogalerie

Po zápase byli zklamaní všichni. Italský velkoklub, který v současnosti vládne Serii A, inkasoval na Emirates Stadium tvrdý direkt v podobě tří gólů. Všechny navíc padly v první půli, takže se nad milánským AC snášela černá mračna. Svěřenci Massimiliana Alegriho však nakonec postup vybojovali, protože ve druhé části už neinkasovali, což zase rozesmutnilo domácí.

„Doplatili jsme na to, že jsme neměli na lavičce další záložníky a ve druhé půli nám bohužel docházely síly. Chtěli jsme držet míč více na svých kopačkách, pak by se nám určitě podařilo vstřelit ještě dva nebo tři góly," tušil Wenger, který však své spoluhráče v kabině pochválil. „Řekl jsem jim, že mohou být na svůj výkon hrdí," prozradil Francouz.

„Předvedli jsme totiž fantastický výkon a odhodlání a po prvním zápase jsme si zpět vybojovali hrdost," pokračoval ve chvále Wenger, kterému již po šesti minutách hry udělal radost Koscielny, který se trefil hlavou po centru z rohového kopu. Po šestadvaceti minutách se chladnokrevně prosadil podařenou placírkou Rosický a do závěru první půle zvýšil z penalty Van Persie.

Další radost Wengerovi zkazil Abbiati

„Bohužel jsme zaplatili daň za nepovedený první zápas. Celkově jsme do odvety dali všechno a víc už se na špičkové úrovni udělat nedá. Akceptujeme výsledek, ačkoliv jsme z něj zklamaní," dodal dvaašedesátiletý trenér, kterému mohla udělat ještě jednu radost jeho největší hvězda Van Persie, který ve druhé půli spálil obrovskou šanci, když těsně před gólmanem Abbiatim nastřelil brankářovu vytrčenou ruku. „Van Persie chtěl gólmana přehodit, protože ten už seděl na trávníku. Ale dokázal se velmi rychle postavit - Abbiati předvedl skvělý zákrok a zabránil nám ve skórování," uznal Wenger.

Smíšené pocity měl Alegri. Jeho tým v Londýně třikrát inkasoval, ale narozdíl od loňského roku, kdy ho vyřadil Tottenham, uhájil postup do čtvrtfinále. „Musíme tuto porážku analyzovat. Kvůli zraněním jsme museli hrát se třemi útočníky a já tušil, že obrana by mohla být naším problémem. Zejména ve druhé půli jsme si vytvořili několik dobrých příležitostí. Po porážce jsme zklamaní, ale pro nás bylo důležité postoupit. Dostali jsme se mezi osm nejlepších týmů v Evropě. Navíc se nám vrátí někteří hráči po zranění a doufáme, že s nimi v sestavě budeme předvádět lepší výkony," doufá Ital.

Reklama

Související témata: