Hlavní obsah

Rosický Arsenal k postupu nedotáhl. Věřil jsem, že to zvládneme, přiznal

Rosický je znovu tahounem Arsenalu! V úterní odvetě osmifinále Ligy mistrů byl Malý Mozart, jak se mu v dobách největší slávy přezdívalo, u všeho podstatného a svým výkonem táhl spoluhráče k naději na postup do čtvrtfinále. Zázrak se nakonec nekonal. Arsenal sice nastřílel tři góly ještě do poločasu, jeden z nich dokonce vstřelil Rosický sám, ale ve druhé půli už neměli „Kanonýři“ dost sil.

Gól Tomáše Rosického proti AC Milán

 
Článek
Fotogalerie

Neustálá zranění zavinila, že Rosický v minulosti přišel o pozici v základní sestavě Arsenalu. Na jeho místo se nakonec zapracovali jiní a vše se točilo kolem bývalé  hvězdy Ceska Fábregase. Po odchodu Španěla do Barcelony a zranění několika záložníků "Gunners" se dirigentské role opět chopil Rosický. A přesně ta role mu vyhovuje, jak dokázal v úterý...

Ani jeho heroický výkon ale nestačil. Po úvodní porážce 0:4 už Arsenalu nikdo příliš šancí nedával, ale akcie „Kanonýrů" zvedly tři góly do konce první půle. „Když se mi podařilo vstřelit gól, cítil jsem, že bychom mohli ještě další dva přidat, protože se nám podařilo vstřelit první gól velmi brzy, což nás nakoplo. Když jsme pak dali další, opravdu jsem věřil, že to můžeme zvládnout," říkal Rosický pro uefa.com.

„O přestávce jsme si říkali, že budeme hrát stejně. Ale jak bylo vidět, ve druhé půli jsme ubrali, protože jsme ze sebe v té první vydali hodně. I přesto jsme měli šance na vstřelení čtvrtého gólu," připomněl jednatřicetiletý Rosický zejména vyloženou příležitost Robina van Persieho, který těsně před milánským gólmanem Abbiatim nedokázal uspět. „Na vině jsme všichni," řekl Rosický.

Zázrak se nakonec nepodařil. „Byli jsme velmi zklamaní. Někdy se dějí i zázraky a všichni viděli, že jsme od něj nebyli daleko. Věděli jsme, že nemáme co ztratit. Proto jsme si řekli: 'Pojďme do toho, vydejme ze sebe to nejlepší a uvidíme, co se stane'," prozradil Rosický. „Jsem hrdý na to, co náš tým dnes dokázal. Porazili jsme AC Milán 3:0 a jsme zklamaní. Je to trochu paradoxní, ale pokazili jsme to už v Miláně," dodal Rosický.

Reklama