Hlavní obsah

Poborský má znovu potíže. Pomůže Spartě proti Manchesteru?

Karel FeltPrávo

Fotbalový svátek je tady. V úterý od 20.45 h se utká Sparta v Toyota Areně s jedním z nejslavnějších klubů světa Manchesterem United. Ve skupině D Ligy mistrů Pražané ještě nezískali ani bod a alespoň jeden by rádi vybojovali s jejím největším favoritem. Neví ovšem, zda budou moci počítat s kapitánem Karlem Poborským.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Lýtko Karla Poborského (vpravo) dělá vrásky kouči Sparty Františku Strakovi.

Článek

"Někteří hráči byli po derby pokopaní, a dokonce sešití, ale nejhůř je na tom Poborský, který má opět potíže s lýtkem a o jeho startu se rozhodne před utkáním," řekl kouč Sparty František Straka.

Po Arsenalu a Chelsea je Manchester třetím anglickým gigantem, který zavítá na Letnou. "Soupeř má vynikající mužstvo, určitě nebude znát, že nepřijeli Rio Ferdinand a Keane. Oni nemají prakticky žádné vyložené slabiny. Nebudeme s nimi hrát harakiri, ale když všichni odevzdají maximum a budeme mít trochu štěstí, které nám s Fenerbahce a Lyonem chybělo, můžeme i vyhrát," dodal.

:. ANKETA
Jak si povede Sparta v souboji s Manchesterem? Hlasujte na konci článku.

Nebezpečný nebude asi jen gólman

Pravděpodobně nejzaměstnanějším mužem ve sparťanském dresu bude brankář Jaromír Blažek. Nejen jeho, ale celý tým psychicky posílilo vítězství v sobotním duelu se Slavií, ale rozhodně ho nepřeceňuje.

"Výhra v derby vždycky povzbudí, ale to je všechno. S Ligou mistrů se to nedá srovnat. Manchester má velice silné mužstvo a jeho útok, to je paráda. To bude něco jiného než Slavia. Není mezi nimi hráč, který by nebyl něčím nebezpečný. Snad jen jejich gólman nebude ohrožovat naši branku," podotkl Blažek.

Slovenský reprezentační obránce Marek Čech přiznal: "Zápas s Manchesterem pro mne bude dosavadním vrcholem kariéry. Ligu mistrů zažívám poprvé, jsou to těžká utkání, ale z každého si odnáším spoustu zkušeností. Asi na mne bude hrát Cristiano Ronaldo. Mám o něm informace z reprezentace. Těším se na něj."

Útočník Tomáš Jun věří, že ani tak kvalitní obrana, jakou má soupeř, není neprostupná: "Obránci Manchesteru, to bude něco! Přijedou velká jména, ale nemáme co ztratit, proč by se proti nim nemohlo něco povést. Třeba nás podcení a my toho využijeme. Hodně se těším na Rooneyho. To je velký bombarďák," tvrdil.

Jde z nich strach, řekl hrdina derby

Také hrdina sobotního derby, autor obou sparťanských gólů Jiří Homola se na utkání těší: "To bude jiné utkání než derby, ale my nemáme co ztratit. Viděl jsem Rooneyho a Cristiana Ronalda. Až z těch jmen jde strach. Ale moc se na Manchester těším. Hrát se dá s každým. Z Chelsea jsme přivezli bod, proč bychom nemohli něco udělat s Manchesterem? Už potřebujeme v Lize mistrů bodovat. Hlavně musíme udržet vzadu čisté konto."

Podle mladého Tomáše Sivoka se mají hráči Sparty i diváci nač těšit: "Bude to velký svátek pro všechny a pro nás, hráče, i splněný sen, zahrát si s tak skvělým týmem. Těším se hlavně na Scholese. Mám rád anglický fotbal, Arsenal sice víc než Manchester, ale to nevadí. Nemáme co ztratit, tak si zahrajeme fotbal, užijeme si to. Když budeme hrát zodpovědně, bez chyb a budeme mít štěstí, můžeme i něco uhrát. Určitě by nás uspokojil i bod. Hlavně nesmíme dostat debakl."

Reklama

Související témata: