Hlavní obsah

Rooney se loudal, obranu víc zlobil van Nistelrooij

PRAHA

Útočník Wayne Rooney, jehož jméno se před zápasem nejvíc skloňovalo, byl v úterý pro obranu Sparty nakonec méně nebezpečný než se čekalo. Zadáci Radoslav Kováč i Jiří Homola se shodli, že daleko víc práce bylo s nizozemským kanonýrem Manchesteru Ruudem van Nistelrooijem, přestože i on vyšel střelecky naprázdno.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Kanonýr Manchesteru United Ruud van Nistelrooij (vpravo) při utkání se Spartou. Vlevo letenský obránce Jiří Homola.

Článek
Fotogalerie

"Rooney se po hřišti loudal a občas se mi zdálo, že ho to ani moc nebavilo. Trochu mě zklamal. Do soubojů chodil vlažně, žádné rány nerozdával," uvedl Homola.

"Ale on tam pár dobrých akcí měl," částečně se Rooneyho zastal Kováč. "Sice je to určitě obrovský talent, ale pro mě je zatím větší hráč van Nistelrooij, který v anglické lize dává každý rok dvacet nebo dokonce pětadvacet gólů," dodal.

:. ANKETA
Jak hodnotíte výkon Wayna Rooneyho v utkání se Spartou? Hlasujte v anketě na konci článku.

Kováč vyfoukl Homolovi Nizozemcův dres

Právě van Nistelrooij zlobil. "Natlačí se na vás, rychle se otočí s balónem a okamžitě střílí nebo nahrává," mínil Homola. "Není dobré se na něj moc lepit. Hodně si chodí pro fauly," vypozoroval Kováč. "Byl to jeden z nejlepších fotbalistů, proti kterým jsem kdy hrál," dodal blonďatý fotbalista, jenž si s nizozemským útočníkem vyměnil po zápase dres.

"Domluvil jsem se s ním na hřišti a hned jak jsme přišli ke kabinám, dal mi ho," prozradil Kováč. Zálusk na dres van Nistelrooije si dělal i Homola. "Tak si holt počkám do Manchesteru. Aspoň budu mít ten jejich klasický červený."

Oba zadáci se však shodli, že se jim v dresu soupeře nejvíc líbil výkon ryšavého záložníka anglické reprezentace Paula Scholese. "Perfektně rozdává balóny. A jak to z voleje trefil po tom rohu... Ještě, že to šlo vedle," oddychl si Kováč. "Hrál dobře. Jejich ofenzívu pak oživil i Ronaldo. Byl lehoučkej a kdyby hrál od začátku, asi by od něj hrozilo nebezpečí," pravil Homola.

Spokojenost, ale...

Oba se však shodli, že remíza proti takovému soupeři je skvělým úspěchem. "Mám z toho výborný pocit, jsem spokojený. Bod je velmi dobrý," tvrdil Homola. "Před zápasem bych remízu bral všema deseti. Ale dneska jsme určitě sahali po třech bodech, vždyť jsme si vytvořili tři nebo čtyři gólovky. Takže jsem nakonec trošičku smutný," doplnil Kováč.

Sparťanům z hlediska vývoje ve skupině pomohlo vítězství Lyonu na půdě Fenerbahce. "Asi si to s tureckým týmem rozdáme o třetí místo ve skupině," řekl Homola. "Musíme být realisti. O třetí místo se rvát můžeme, ale na postup mají zaděláno Manchester s Lyonem," připojil Kováč.

Reklama

Související témata: