Hlavní obsah

Čechova Chelsea vyrukuje ve čtvrtfinále LM na Benfiku, Barcelona si zopakuje bitvy s AC Milán

Nyon
Aktualizováno

Jde do tuhého. V boji o neprestižnější klubovou evropskou trofej pro vítěze Ligy mistrů zbylo už jen osm týmů. Los v Nyonu rozhodl o tom, že brankář Petr Čech, poslední český zástupce v soutěži, si ve čtvrtfinále se svojí Chelsea zahraje proti Benfice Lisabon. A pokud by Blues postoupili, narazí v semifinále buď na Barcelonu, nebo na AC Milán!

Foto: KeystoneChristian Brun, ČTK/AP

Takto vypadá los čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

Může si Petr Čech s Chelsea konečně sáhnout na "ušatý" pohár? Po losu mohou být v Londýně spokojeni tak na půl. Ve čtvrtfinále se vyhnuli některému z gigantů, Benfica Lisabon by nemusela být neporazitelným soupeřem. Těžký oříšek by ovšem přišel v semfinále.

Barcelona s AC Milán na sebe narazily již v "plzeňské" základní skupině s českým šampiónem a vzájemné bitvy si velmi brzy zopakují. Na Nou Campu skončil zápas remízou 2:2, odvetu v Miláně pak Barcelona vyhrála 3:2. Staří známí se postarali o jednoznačně nejatraktivnější čtvrtfinálovou dvojici - a právě na jejího vítěze narazí lepší ze dvojice Benfica - Chelsea.

Real Madrid přivítal, že mu připadl Apoel Nikósie, senzace z Kypru. Ani Bayern Mnichov, který by mohl hrát finále na vlastním stadiónu, asi proti Marseille neprotestuje. Případná bitva s Realem v semifinále by však stála za to...

Los semifinále tedy připouští "španělskou" režii - ve finále by na sebe mohli narazit nesmiřitelní giganti, Barca s Realem.

Španělé proti Němcům v Evropské lize

Los čtvrtfinále Evropské ligy proti sobě svedl španělské a německé týmy. Síly změří Atlético Madrid s Hannoverem a přemožitelé Plzně ze Schalke s Bilbaem. Zbylé dvojice tvoří Alkmaar s Valencií a Sporting Lisabon s Metalistem Charkov.

Španělsko bude mít šanci vylepšit svou bilanci proti německým týmům. V posledních dvou sezónách evropských pohárů se týmy z obou zemí utkaly osmnáctkrát, ovšem španělské kluby vyhrály jen šestkrát. Charkov bude zase usilovat o historický úspěch v podobě postupu do semifinále proti Sportingu Lisabon. Portugalský celek naopak živí naději, že by se mohl přiblížit úspěchu z roku 2005, kdy byl až ve finále Poháru UEFA, předchůdce Evropské ligy.

Los čtvrtfinále Ligy mistrů:
Apoel Nikósie - Real Madrid
Marseille - Bayern Mnichov
Benfica Lisabon - Chelsea (Čech)
AC Milán - Barcelona.
Zápasy se hrají 27./28. března a 3./4. dubna.
Los semifinále Ligy mistrů:
Marseille/Bayern Mnichov - Apoel Nikósie/Real Madrid
Benfica Lisabon/Chelsea (Čech) - AC Milán/Barcelona
Zápasy se hrají 17./18. dubna a 24./25. dubna.
Finále se hraje 19. května v Mnichově.
Los fotbalové Evropské ligy:
Čtvrtfinále (29. března - odvety 5. dubna):
Alkmaar - Valencie, Schalke - Bilbao, Sporting Lisabon - Metalist Charkov, Atlético Madrid - Hannover.
Semifinále (19. dubna - odvety 26. dubna):
Atlético Madrid/Hannover - Alkmaar/Valencie, Sporting Lisabon/Metalist Charkov - Schalke/Bilbao.
Finále se hraje 9. května v Bukurešti.

Reklama

Související témata: