Hlavní obsah

Real se nám pořád vyhýbá, diví se Čech. Mourinha tedy chce ve finále

Finále Ligy mistrů si už s Chelsea zachytal, na „ušatý“ pohár si ovšem ještě nesáhl. Brankář Petr Čech si vychutnává postup po skvělé bitvě s Neapolí a ve čtvrtfinále se těší na Benfiku Lisabon. „Vcelku příznivý los,“ okomentoval český reprezentant ceremoniál v Nyonu, který se spoluhráči sledoval v tréninkovém centru. Jenže v semifinále by mohla čekat Barcelona! „Tu máme v semifinále pořád,“ usmál se Čech.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Brankář Chelsea Petr Čech se těší na dalšího soupeře.

Článek

Chelsea už je posledním zástupcem anglického fotbalu nejen v Lize mistrů, ale v pohárové Evropě vůbec. A tak si na ostrovech oddechli, že alespoň přes čtvrtfinále by ještě Blues přejít mohli. Začnou ho na hřišti Benfiky Lisabon, k dobru budou mít domácí odvetu na Stamford Bridge.

„Benfica je nebezpečný tým, který postoupil ze skupiny na úkor Manchesteru United a teď v osmifinále vyřadil Zenit Petrohrad. Svou kvalitu určitě má, ale na druhou stranu je to hratelný soupeř a los je pro nás celkem příznivý," prohlásil gólman Petr Čech pro své webové stránky.

Gólman národního týmu přitom tušil italskou stopu. „Tipoval jsem AC Milán, že po jedněch Italech dostaneme druhé. Ale Benfica je zajímavý soupeř. Všichni teď budou říkat, že jsme jasný favorit, ale to může být hodně zrádné. Musí se s nimi počítat. Je fajn, že začínáme venku, ale očekávám hodně vyrovnané zápasy. Doufám, že se šťastným koncem pro nás."

S Barcelonou vždycky až v semifinále...

Osud si zašpásoval s dvojicí Luiz, Ramires, kteří přišli do Chelsea právě z Benfiky. „Je to stejné, jako když hrál na podzim Mata proti Valencii. Věřím, že oba budou proti bývalému klubu slavit postup," doufá Čech.

Vylosováno však bylo také semifinále. A v něm by Chelsea v případě postupu přes Benfiku čekal soupeř z nejtěžších. Buď AC Milán, nebo Barcelona!

„Před losem jsem v žertu říkal, že s Barcelonou hrajeme skoro pořád v semifinále a teď to může přijít znovu. Na druhou stranu je docela zajímavé, že se za osm let, co hraju Ligu mistrů v Chelsea, pořád vyhýbáme Realu. Přitom se taky dostává hodně daleko. Můžeme na něj narazit až ve finále a určitě by to bylo pikantní...," neztrácí Čech optimismus, že by se znovu mohl setkat se svým bývalým koučem Mourinhem...

Reklama

Související témata: