Hlavní obsah

Jun: Ještě se můžeme zkusit porvat o postup

PRAHA

Asi nejblíž měl v úterním zápase Sparty s Manchesterem United ke gólu Tomáš Jun. Ligový kanonýr si ale nakonec střelecký úspěch v Lize mistrů nepřipsal. "Míč byl vysoko na to, aby se hned dalo vystřelit, pak jsem to trochu přeběhl, gólman byl blízko a dal jsem to jen do něj," popsal situaci z druhé půle v rozhovoru pro Právo.

Článek
Fotogalerie

Ze Sparťanů jste měl ke gólu proti Manchesteru asi nejblíže. Jak se ta slibná situace ve druhé půli jevila vám? Tomáš Sivok to dobře zatáhl. Dal mi to, ale míč byl vysoko na to, aby se hned dalo vystřelit, pak jsem to trochu přeběhl, gólman byl blízko a dal jsem to jen do něj.

Nebyl jste na hrotu proti Manchesteru příliš osamocen? Byl jsem jako útočník sám, ale Lukáš Zelenka mě měl doplňovat. A dařilo se nám, přehrávali jsme je.

Asi jste si nenechal ujít výměnu dresů s některým ze soupeřů... Šel jsem za Wesley Brownem. Chtěl jsem dres od něj nebo od Silvestreho. Kolem nich jsem se nejvíc pohyboval. I Brown po mě koukal, takže nebylo co řešit. Dres pověsím mezi ten od Desaillyho a Maldiniho. Až ho manželka vypere.

Dá se za téhle situace s jedním bodem po polovině základní skupiny myslet ještě na něco víc než na třetí místo ve skupině a posun alespoň do Poháru UEFA? Ve hře je ještě devět bodů. Proč ne. S tímhle fotbalem to ještě můžeme zkusit. Daří se nám. V domácí soutěži a teď to šlo i v Lize mistrů.

V čem to proti Manchesteru bylo jiné než proti Fenerbahce a Lyonu? Neměli jsme co ztratit, byla to třešnička na dortu, hráli jsme uvolněně.

Neukázal toho Manchester na Letné přece jen málo? Kdyby hrál Ronaldo od začátku, asi by to vypadalo jinak. Ale my jsme to prostě zvládli dobře. Zaskočili jsme je.

Fyzicky to asi nejen pro vás bylo hodně náročné? V takovémhle zápase by síly asi každý našel ještě na nejméně dalších deset minut, i když máme hodně nabitý program.

Dávali hráči soupeře nějak výrazně najevo, že jsou z věhlasného Manchesteru United? Trenér sice říkal, že na letišti při příletu odmítali poskytovat rozhovory a trošku se chovali jako hvězdy, ale na hřišti si na nic nehráli.

Odměníte se nějak za takovýto výsledek, uděláte si nějakou radost? Kupuji baráček. Takže prémie investuji tímhle způsobem. To bude moje radost.

Reklama

Související témata: