Hlavní obsah

Britský tisk varuje Fergusona před ostudou

LONDÝN

Manchester United má problém. A ne ledajaký. Na slavný velkoklub přišla střelecká impotence, upozorňuje britský deník The Sun po utkání Ligy mistrů se Spartou. Ačkoliv je 'zabijácký instinkt' druhým jménem United a kouč Alex Ferguson je přesvědčen, že útočná síla týmu je nejlepší od roku 1999, statistiky hovoří opačnou řečí.

Článek
Fotogalerie

Reds vstřelili v posledních třech utkáních jediný gól, z posledního tuctu zápasů v Premier League a Lize mistrů čtyřikrát odcházeli s nulou na kontě.

The Sun upozorňuje, že v úterý na Spartě létaly míče všude okolo branky domácích, gólman Jaromír Blažek ale mohl být klidný - pro jeho svatyni totiž nebezpečí nepředstavovaly. Naopak jeho protějšek Roy Carroll musel vynaložit veškeré úsilí, aby zastavil střelecké pokusy Poborského a Juna.

:. ANKETA
Jakou známkou byste ohodnotili výkon fotbalistů Manchesteru v utkání se Spartou? Hlasujte v anketě na konci článku.

Body měly zůstat v Praze

Ofenzivní síla, kterou představuje Rooney, van Nistelrooij, Scholes či Giggs by přitom měla slavit úspěch, což se ovšem nestalo. The Sun proto před nedělním šlágrem 10. kola s Arsenalem nabádá  Fergusonovu družinu ke stavu nejvyšší pohotovosti, Gunners totiž naopak góly vůbec nešetří a v letošním ročníku ligy jich nasázeli už devětadvacet.

Varovný signál ke kouči Manchesteru vysílá i deník The Times. Podle něj sice bod z Prahy posunul United do osmifinále Ligy mistrů, pokud ale hodlají hrát Fergusonovi svěřenci proti Arsenalu stejným stylem jako se Spartou, pak si uříznou pěknou ostudu.

Podle deníku The Sun se na Letné ukázalo, jak ošemetným je výběr papírového favorita. Předzápasové předpoklady naprosto neseděly a byla to Sparta, která měla po neúspěšném vstupu do soutěže brát všechny body.

Pomohl sudí

List si dobře všiml výkonu kapitána Sparty Karla Poborského, který z pravé strany sám zatápěl v obraně United a vymýšlel chytré akce pro své spoluhráče. Manchester navíc může být rád, že mu v úvodu zápasu pomohl italský sudí De Santis a neodpískal proti anglickému klubu penaltu po zákroku Scholese na Zelenku.

Výkonu rozhodčího si všimly i Timesy. Na hráčích Manchesteru bylo podle deníku vidět, jak se s postupem času jen těžko vyrovnávají s vývojem utkání.

Loket van Nistelrooije v obličeji Pavla Pergla tak mohl být stejně dobře náhodným úderem, jako výrazem totální frustrace. Sudí na něj každopádně nijak nereagoval. Podobně také dlouho otálel, než ukázal žlutou kartu po ostrém faulu Scholese ve středu hřiště.

Reklama

Související témata: