Hlavní obsah

Chelsea už není tak dobrá. Výsledky nelžou, tvrdí Lampard. Di Matteo nesouhlasí

Lisabon

Už to zkrátka není, co to bývalo. Fotbalová Chelsea byla zvyklá v posledních letech útočit na domácí tituly a na scéně Ligy mistrů se pravidelně dostávala do závěrečných kol. Tentokrát však ambice na domácí titul dávno odpískala a v Evropě se málem loučila už v osmifinále. Že kolísavé výsledky v této sezóně nejsou náhodné, potvrdila v předvečer čtvrtfinále Ligy mistrů proti Benfice Lisabon i klubová legenda Frank Lampard.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Kapitán Chelsea Frank Lampard se raduje. Ale svůj tým příliš nechválí.

Článek

„Naše výsledky a postavení v tabulce nelžou. Prostě už nejsme tak dobří, jak jsme bývali. Dřív jsme mívali nedobytnou pevnost, to už se teď ale z různých důvodů nedaří," narážel Lampard v rozhovoru pro klubovou televizi na aktuální situaci klubu ze Stamford Bridge.

Chelsea je sice stále schopná předvádět strhující výkony jako vystřižené z nejslavnější éry, což dokázala například senzační stíhací jízdou v odvetě osmifinále Ligy mistrů proti Neapoli. Jenže podobná představení nedokáže pravidelně zopakovat.

V lize naposledy ztratila porážkou s Manchesterem City a remízou s Tottenhamem, což znamená, že na čtyři postupová místa do Champions League se nyní dívá s pětibodovým odstupem z pátého místa.

„Nemyslím si, že jsme se do zápasu s Tottenhamem naplno ponořili. Měli jsme hrát s větší naléhavostí, jakou jsme předváděli proti Neapoli. V sobotu jsme prostě nepředvedli dost na to, abychom zvedli fanoušky ze židlí," kritizoval Lampard.

„Proti Neapoli jsme byli nahoře, pak jsme spadli po porážce s Manchesterem City. Teď se potřebujeme dostat znovu nahoru. Chelsea by každopádně měla v lize skončit do první čtyřky. Při vším respektu k ostatním týmům na špičce, my určitě máme schopnosti na to, abychom se tam dostali. Je to jen pět bodů a ta propast už byla i větší," pokračoval.

Di Matteo zůstává optimistou

Blues současně chtějí napnout všechny síly v Lize mistrů, v níž už řadu let marně touží po celkovém triumfu. Šance na postup do semifinále přes Benfiku Lisabon určitě mají. „Teď je na nás, abychom se dali do kupy na zápas v Lisabonu a také na další duely v Premier League," burcoval Lampard.

S jeho kritikou však příliš nekorespondují slova provizorního trenéra Roberta Di Mattea, který měl před večerním duelem v Portugalsku pro svůj tým jen slova chvály. „Prožíváme sice těžkou sezónu, ale v našem týmu máme hodně kvality. Hráči ukázali, že dokáží hrát na velmi vysoké úrovni a velmi intenzivně," prohlásil ve Švýcarsku narozený Ital.

„Ano, Chelsea bývala zvyklá pohybovat se mezi dvěma třemi nejlepšími týmy v lize, takže teď to máme doma hodně složité. Já ale mužstvu hodně věřím. Podívejte, jsme v semifinále domácího poháru a ve čtvrtfinále Ligy mistrů. Já zůstávám pozitivní," neklesal na mysli kouč.

Di Matteo oponoval také prohlášení záložníka Benfiky Nicolase Gaitana, který jako příčinu trápení Chelsea vidí nedostatek gólů od Didiera Drogby a Fernanda Torrese.

„Moje odpověď je taková, že v posledních šesti zápasech jsme dali třináct gólů. Pokud střílí můj tým góly, je mi jedno, kdo je dává. Vytváříme si šance a dáváme góly. Za dobu, co tým vedu, máme průměr více než dva góly na zápas," dodal.

Reklama