Hlavní obsah

VIDEO: S trenérem z nouze udělal Abramovič terno. Ze sedmi zápasů s Chelsea pět vyhrál

Lisabon

Ruský majitel Chelsea Roman Abramovič si musí libovat, jak skvělý tah s trenérem z nouze Di Matteem udělal. Během uplynulých dvaceti dnů vedl bývalý asistent Villase-Boase mužstvo v sedmi zápasech a pět z nich vyhrál. V úterní lisabonské noci obzvláště důležitý, neboť Blues v první čtvrtfinálové partii Ligy mistrů připravili Benfice vůbec první porážku na jejím hřišti při letošním tažení pohárovou Evropou. „Úžasné, v lepší výsledek jsme nemohli ani doufat. Ale v semifinále ještě nejsme,“ rozplýval se Di Matteo.

Chelsea vs Benefica

 
Článek

Jasně, i štěstí se jedenačtyřicetiletého Itala drží. V Lisabonu třeba neodpískal jeho krajan Tagliavento za bezgólového stavu penaltu za ruku Terryho. David Luiz, který přišel do Chelsea právě z Benfiky, zase vykopl dvě minuty po přestávce Cardozovu střelu z brankové čáry. A gólman Čech mu také pomohl, neboť zlikvidoval vyloženou příležitost Jardela a podruhé po sobě vychytal nulu. V sobotu v Premier League s Tottenhamem, v úterý s Benfikou....

"Byl jsem dobře postavený a rychle jsem reagoval. Navíc jsem vyrazil míč do míst, kde byli naši hráči a mohli balon odkopnout," líčil Petr Čech nejkrizovější moment, který si jeho Chelsea v Lisabonu prožila.

Při pohovorech hráčům rotace vysvětlil

Di Matteo překvapil v konfrontaci s Benfikou už sestavou, kterou na trávník poslal. Hrdiny osmifinálové odvety s Neapolí Lamparda, Drogbu a Essiena totiž nechal jen na lavičce.

„Už když jsem se funkce ujímal, měl jsem s každým hráčem osobní pohovor. A všem jsem vysvětlil, že budu sestavu točit, protože není možné odehrát sezóny jen s jedenácti hráči. Zvláště při náročném programu, kdy každý třetí den hrajeme těžký zápas," vysvětloval svůj tah s nasazením Portugalce Ferreiry.

I ten mu vyšel, neboť právě Ferreira patřil k nejlepším na hřišti. A to přitom nastoupil v letošním roce za Chelsea vůbec poprvé. „Nemyslím, že bych hazardoval. Někdy prostě musíte jít do rizika a mně se vyplatilo. Potřebovali jsme devadesát minut běhat a napadat soupeře, který hrál ve vysokém tempu. On úkol skvěle splnil," pochvaloval si kouč Chelsea, ale přitom nezapomněl pochválit celý tým.

„Byl to po všech stránkách týmový výkon, který rozhodl o našem vítězství, i když několik hráčů vyčnívalo. Třeba Čech, Torres nebo Kalou," zmínil klíčové hráče, kteří rozhodli o vítězství 1:0 nad Benfikou.

V seminále ještě nejsme, krotil euforii

Přitom i po vydrancování Lisabonu zůstal Di Matteo nohama na zemi. „Vyhráli jsme, ale na Stamford Bridge nás čeká ještě hodně práce, i když budeme mít výhodu domácího prostředí. Čeká nás ještě devadesát minut a budeme se snažit kvalifikovat do semifinále," krotil trenér představy, že Chelsea může zpackanou sezónu zachránit právě v Lize mistrů.

Už teď se začalo spekulovat, jak by se asi v semifinále vyrovnala s Realem Madrid nebo Barcelonou. „Nejdříve se musíme do dalšího kola kvalifikovat, teprve pak začneme uvažovat, co případně proti těmto soupeřům udělat a jak v konfrontaci s nimi obstát," utnul debaty provizorní kouč Chelsea, s nímž udělal majitel klubu Abramovič terno.

 Bilance Di Mattea na lavičce Chelsea

Birmingham City - Chelsea0:2FA Cup
Chelsea - Stoky City1:0Premier League
Chelsea - Neapol4:1 PPChampions League
Chelsea - Leicester5:2FC Cup
Manchester City - Chelsea2:1Premier League
Chelsea - Tottenham0:0Premier League
Benfika - Chelsea0:1Champions League

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články