Hlavní obsah

Vyvrhel Ibrahimovič netuší, jestli podá Guardiolovi ruku

Neodcházel z Nou Campu před dvěma lety v dobrém. Fotbalový útočník Zlatan Ibrahimovič vzal zavděk přestupem do AC Milán a od té doby jsou pro něj zápasy s Barcelonou vyhrocenými duely, jež předcházejí silná slova. V poslední době si jich švédský kanonýr užije. Ve středu večer rozehrají „rossoneri“ na San Siru čtvrtfinále Ligy mistrů – a bude to v této sezóně jejich již třetí utkání s Barcou.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Útočník AC Milán Zlatan Ibrahimovič se raduje z branky.

Článek

Duel fotbalových gigantů může být klidně vnímán jako předčasné finále, fanoušci by si ho nechali líbit až později. Šlágr čtvrtfinále Ligy mistrů nabízí spoustu příběhů a v poslední době také válku slov ohledně Zlatana Ibrahimoviče.

„Ibra nikdy nestál na stejné straně jako zbytek týmu. Podpis smlouvy s ním byl velkou chybou. Byl na něj vyvíjen velký tlak, ale fotbal je o kolektivu. Solidarita je v Barceloně mnohem důležitější, než kdekoli jinde," cituje italská La Repubblica, jak švédského útočníka soudí Joan Laporta, bývalý prezident Barcelony.

„Že udělali chybu, když se mnou podepsali smlouvu? Zvláštní je, že před podpisem tvrdil Laporta něco jiného," reaguje Ibrahimovič.

„Netuším, zda si podám ruku s trenérem Guardiolou. Stalo se, co se stalo. Stejně tak netuším, zda jsou mezi mnou a Guardiolou stále ještě nějaké problémy. On má své a já zase své. Minulost je minulostí," krčí rameny kanonýr AC Milán.

Ibru nenechají dýchat

Katalánci moc dobře vědí, odkud jim ve čtvrtfinále hrozí největší nebezpečí.

„Ibra prožívá vynikající sezónu. Nesmíme ho nechat dýchat a hrát s míčem," varuje obránce Gerard Piqué. „Musíme eliminovat jejich dlouhé přihrávky na Ibrahimoviče. Když ho necháme převzít míč, aktivuje se tím celé jejich útočné schéma. Ve vzduchu je nehlídatelný, proto musíme eliminovat jeho přednosti jinak," uvědomuje si kouč Pep Guardiola.

„Znám sebe, své kvality i kvality mých spoluhráčů. Nemáme se čeho obávat. Jen musíme proti nejlepšímu týmu odehrát perfektní zápas. Jsme připraveni. Nesmíme se snažit zastavit jen Messiho, ale celou Barcelonu, celý tým," odpovídá Ibrahimovič stejnou mincí.

Oba giganti na sebe narazili ji v „plzeňské" základní skupině. V Barceloně skončil zápas remízou 2:2 a na San Siru vyhráli hosté těsně 3:2.

Také Ribéry počítá v Marseille s pískotem

Také druhý středeční souboj má svého vyvrhele, který musí počítat s nevraživou atmosférou. Francouz Franck Ribéry odešel do Bavorska z Marseille – a právě tam teď se svým Bayernem Mnichov nastoupí.

„Čekám, že mě fanoušci vypískají kvůli tomu, že jsem odešel. To k fotbalu patří. Soustředím se ale hlavně na svůj výkon, protože si chceme odvézt co nejlepší výsledek do odvety," ujistil Ribéry.

Středeční program čtvrtfinále Ligy mistrů:
20:45: AC Milán - FC Barcelona (ČT4), on-line přenos na Sport.cz
20:45: Olympique Marseille - Bayern Mnichov (Nova Sport), on-line přenos na Sport.cz

Reklama

Související témata: