Hlavní obsah

VIDEO: Rossoneri znovu dokázali, že mají recept, jak eliminovat Barcelonu i Messiho

V táboře milánského AC zavládla spokojenost. A to přesto, že rossoneri v první čtvrtfinálové partii Ligy mistrů obhájce trofeje Barcelonu ve svém chrámu na San Siru neporazili a pro odvetu si potřebný náskok nevytvořili. „Naději ale máme, takže můžeme přemýšlet o postupu,“ kvitoval bezgólovou remízu kouč AC Massimiliano Allegri, jehož tým opět přesvědčil, že na Katalánce zahrát dovede a jejich hru eliminovat umí. A že i neudržitelného Messiho je schopen uhlídat.

AC Milán - FC Barcelona

 
Článek
Fotogalerie

Už potřetí se oba velkokluby letos na evropské pohárové scéně utkaly, podruhé skončila jejich partie remízou. V základní skupině Champions League uhrálo AC Milán v září na Nou Campu nerozhodný výsledek 2:2, když Milánským zachraňoval bod až v nastavení Thiago Silva, po půl roce se hrálo v prvním čtvrtfinále na San Siru bez branek. A Italové remízu zase brali...

Spokojenost pro Guardiolu pochvalou

„To, že Milán je s remízou spokojen, je pro nás tou největší pochvalou," kvitoval výkon svého celku i nerozhodný výsledek trenér Barcelony Pep Guardiola, jemuž k úplné spokojenosti scházel jen vstřelený gól.

„Snažili jsme se hrát náš fotbal, sedmnáctkrát jsme vystřelili na bránu, branku jsme přesto nedali. Mužstvo si ale i tak zaslouží uznání."

Vedoucí tým italské Serie A vystavěl obrannou linii skutečně umně a hlavně důkladně, takže do ní Katalánce zachycoval. I Messiho eliminoval, i když neudržitelný Argentinec se několikrát k ohrožení Abbiatiho brány dostal. „Luca Antonini nad ním měl dohled a počínal si skvěle," chválil trenér Allegri devětadvacetiletého obránce, který nedovolil, aby Messi přidal k letošním dvanácti trefám v Lize mistrů další.

Ibrahimovič věří v reprízu

„Přitom Messi hrál jako Messi. Pokaždé je nebezpečný a nikdy nesehraje špatný zápas. Bylo důležité, že jsme ho uhlídali," vykládal do kamer Sky Sport nizozemský legionář v milánských službách Urby Emanuelson, který přišel na trávník třiadvacet minut před koncem a hned mohl rozhodnout.

„Smůla. Hned z první akce jsem mohl skórovat, ale zapomněl jsem na balón a příležitost jsem nedotáhl do konce. I to se ale přece může stát," bránil se výčitkám.

I nezkrotný Zlatan Ibrahimovič měl v prvním poločase velkou příležitost, i on však tváří v tvář brankáři Valdésovi selhal a proti svému bývalému klubu se střelecky neprosadil.

„Škoda, šancí jsme měli hned několik, ale i tak jsme s výsledkem spokojeni, protože nám dává velké naděje. Za týden jsme schopni v Barceloně vyhrát. Anebo alespoň uhrát remízu, která posune dál nás," připomněl, že repríza zářijového výsledku 2:2 by milánskému AC k postupu do semifinále Champions League stačila.

Katalánci zůstávají v  klidu

Právě proto zavládla po středečním prvním duelu v italském táboře taková spokojenost. Rossoneri znovu potvrdili, že recept na Barcelonu mají a že jako jeden z mála evropských klubů jsou schopni ji vyřadit.

Guardiolu však milánská troufalost nijak neznepokojovala. „Jestliže chceme trofej zase získat, musíme zvládnout všechny zkoušky na cestě za její obhajobou. Svedli jsme to mnohokrát v minulosti, musíme to dokázat zase," zůstává před úterní odvetou v klidu.

Reklama

Související témata: