Hlavní obsah

VIDEO: Penalta? Byla, tvrdí Puyol. Guardiola se ptá, nač je další sudí na brankové čáře

Sporná situace. Sudí v ní k pokutovému kopu nesáhl, i když asi mohl. Barcelonský Alexis Sanchez se po rozehraném přímém kopu v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů dostal za obranu a zastavil ho až milánský brankář.

Zákrok na SanchézeVideo: DailyMotion.com

 
Článek

Sanchez byl rozhozen prvním obranným zákrokem, kontakt s Abbiatim byl nezpochybnitelný, vyhnout se mu zřejmě mohl jen těžko, o simulování nešlo. Ale ne každý kontakt musí být faulem. Ale jindy se pískají banálnější střety.

„Penalta? Jasně ano, (Alexis Sanchez) byl zastaven nedovoleně," citují zahraniční média barcelonského Carlese Puyola. „Ale sudí rozhodl, že nebyla. Jeho úkol nebyl snadný, nevymlouváme se," dodal na adresu švédského arbitra Puyol.

„K čemu jsou dva rozhodčí navíc na brankové čáře, když takovou jasnou věc nevidí," byl příkřejší trenér Pep Guardiola.

Milánští měli také jasno: Sanchez jasně šel do souboje, aby vyhledal kontakt a upadl a za to se přece penalta nemůže pískat! Hrálo se dál.

Co je jisté: Šlo o ukázkový případ toho, že ani video nic nemusí řešit. Pohled na situaci je i po záběrech z několika úhlů nejednoznačný.

Branka nepadla ani v dalším průběhu utkání. Barcelona neskórovala po 29 zápasech, neprosadili se ani domácí a tak oba týmy jdou do odvety ve Španělsku s nulou na kontě.

Reklama

Související témata: