Hlavní obsah

Barcelona podala stížnost na stav trávníku na stadiónu AC Milán

Milán

Zástupci fotbalistů Barcelony podali po středečním čtvrtfinále Ligy mistrů na hřišti AC Milán (0:0) oficiální stížnost na stav trávníku na stadiónu San Siro. Delegát UEFA zanesl informace do svého zápisu o utkání, takže se hrací plochou bude zabývat i fotbalová unie. Španělský klub o tom informoval na svých internetových stránkách.

Foto: ČTK/AP

Lionel Messi z Barcelony obchází obránce AC Milán Alessandra Nestu ve čtvrtfinále Ligy mistrů.

Článek

Barcelonští hráči si na suchý trávník stěžovali už po předzápasovém tréninku, navzdory příslibu ale italští organizátoři nezapnuli během zápasu ani jednou zavlažování. Hráči na nerovném terénu často klouzali a uskakovaly jim míče. Na stav trávníku na San Siru si už v osmifinále soutěže stěžoval Arsenal, který v Itálii prohrál 0:4.

"My se adaptujeme na všechno, přijdeme a hrajeme. Ale je jasné, že je to problém pro diváky. Pokud chce UEFA nabízet velké divadlo, měla by přemoci podobné problémy," citují španělská média trenéra Barcelony Pepa Guardiolu.

Podle Milána nebylo hřiště zavlažované, protože bylo vlhké počasí. "Podmínky na hřišti byly stejné jako na předzápasovém tréninku, po kterém jsme nezaznamenali žádnou stížnost. Hřiště navíc ráno schválili jak delegát UEFA, tak rozhodčí," stojí v prohlášení milánského klubu.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 pk Manchester City - Real Madrid 1 : 1 pk   dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City
Real Madrid
  1 : 0 Bayern - Arsenal 1 : 0 dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Arsenal
Bayern vs. Arsenal
Bayern
Arsenal