Hlavní obsah

Barcelona - AC Milán 3:1Messi vystřílel Barceloně semifinále Ligy mistrů, postupuje i Bayern

Barcelona/Mnichov
Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony zvítězili v odvetném čtvrtfinálovém utkání Ligy mistrů nad AC Milán 3:1 a popáté v řadě postoupili do semifinále nejprestižnější evropské klubové soutěže, což se naposledy povedlo Realu Madrid v letech 1956 - 1960. Úvodní duel na San Siru skončil bez branek. Dvě branky v odvetě vstřelil Lionel Messi, obě zaznamenal z pokutových kopů. Druhé semifinálové místo si zajistil Bayern Mnichov, který stejně jako v úvodním duelu porazil Olympique Marseille 2:0. Oba góly v odvetě zaznamenal Ivica Olič.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Útočník Barcelony Lionel Messi prostřeluje brankáře AC Milán Christiana Abbiatiho.

Článek
Fotogalerie

Katalánci hráli v Miláně 0:0, doma proto museli k postupu vyhrát. V ústřední roli byl opět hvězdný Lionel Messi, i když první tři šance zazdil. Z té třetí však Barcelona alespoň vytěžila penaltu. Messi nevyužil Mexesovu chybu, v samostatném sólu poněkud nepochopitelně ještě přihrával spoluhráči. Míč se k němu ještě vrátil a po faulu Antoniniho skončil na zemi. Penalta. Messi ji sám střelou k tyči proměnil. Byl to jeho již třináctý, tudíž rekordní zásah v Lize mistrů.

Domácí pak zahazovali další šance, jimiž mohli stvrdit postup, a nechali AC Milán trochu dýchat. O to více, když Ibrahimovič posunul míč k Nocerinovi a ten skóroval. V tu chvíli drželi Milánští postupové trumfy.

Zkušený Nesta zařídil druhou penaltu

Vše ale zhatila chyba velezkušeného stopera Nesty, který těsně před přestávkou zatáhl za dres Busquetse a sudí nařídil druhou penaltu. Znovu Messi, znovu gól, znovu byla blíž postupu Barcelona. Semifinálovou účast Katalánci už střežili pečlivě, pečeť na ní dal Iniesta po dorážce Messiho rány. Další šance už neproměnil ani jeden tým.

Barcelona tak živí naději na třetí triumf během posledních čtyř sezón a na to stát se prvním týmem, který v Lize mistrů obhájí triumf. O postup do finále si zahraje proti lepšímu z duelu mezi Benfikou Lisabon a Chelsea.

Olič stvrdil postup Bayernu

O druhém postupujícím bylo rozhodnuto už v podstatě po prvním duelu v Marseille, odkud si Bayern přivezl nadějný výsledek 2:0. Navíc už po 13 minutách odvety přidal další gól Ivica Olič. Chorvatský útočník si na hranici ofsajdu počkal na přihrávku Ribéryho a v pádu prostřelil kapitána v brance Marseille Mandandu.

V tu chvíli musel francouzský celek vstřelit tři góly, což byl při jeho mizerné formě (devět soutěžních duelů bez vítězství v řadě) v podstatě nemožný úkol. A když v závěru první půle přidal Olič po brejku další gól, bylo o postupujícím definitivně jasno. Bayern už pak mohl šetřit síly na semifinálový souboj s vítězem duelu Real Madrid - APOEL Nikósie.

Liga mistrů, odvety čtvrtfinále (20:45)
Barcelona - AC Milán 3:1on-line
Branky: 11. a 41. obě Messi z pen., 53. Iniesta - 32. Nocerino. Diváci: 96.000. První zápas: 0:0, postupuje Barcelona.
Bayern Mnichov - Olympique Marseille 2:0on-line
Branky: 13. a 37. Olič. Diváci: 66.000. První zápas: 2:0, postupuje Bayern.

Reklama

Související témata: