Hlavní obsah

Za týden se nikdo nebude ptát, jak jsme postoupili, nechávají Čecha všechny invektivy v klidu

Londýn

Kouč Benfiky Jorge Jesus jejich postup zpochybnil a rozezleně tvrdil, že si Chelsea postup nezasloužila. Někdejší trenér Chelsea José Mourinho dokonce označil čtvrtfinálovou odvetu na Stamford Bridge za skandální. Český legionář v bráně Blues Petr Čech však zůstává nad podobné výpady a invektivy povznesen. „Za týden se nikdo nebude ptát, jak jsme postoupili. Důležité je, že jsme v semifinále Ligy mistrů. Já s Chelsea už popáté,“ nechal se slyšet po středeční odvetě, v níž sice jeho tým 2:1 vyhrál, ale o postup se strachoval až do posledních minut.

Foto: ČTK/AP

Brankář Chelsea Petr Čech během utkání s Benfikou Lisabon

Článek

Když pět minut před koncem čtvrtfinálové odvety hlavičkující Garcia vyrovnal, zažívala Chelsea těžké chvíle. A celý Stamford Bridge  s ní.

Balón jsem neviděl, vysvětluje inkasovaný gól

„Nechali jsme ho volného a on se dostal do rychlého náběhu. Míč se mi trochu ztratil ve světle a nestihl jsem zareagovat. Byla to vteřina, možná ani ne, ale na chvíli jsem balón vůbec neviděl. Protihráč tam byl rychleji. Kdybych měl míč pod kontrolou celou dobu, šel bych do souboje a zkusil ho vyboxovat," glosoval Čech situaci, kdy jen na čáře přihlížel, jak Javi Garcia srovnává skóre a dává Benfice ještě naději.

„Nebylo to zrovna pět nejpříjemnějších minut, ale odvetu jsme si zbytečně zkomplikovali sami. Mohli jsme dávno přidat druhý gól, který by vše vyřešil, protože jsme měli některé neskutečné šance. V nastavení naštěstí všechno vyřešil gólem Meirelles, který to udělal parádně," pochvaloval si český legionář, který Chelsea v průběhu odvety hned několikrát podržel.

„Myslím, že jsem odehrál velmi dobrý zápas. Nejtěžší moment jsem musel řešit po střele Oliveiry ve druhé půli, kterou jsem vykopával nohama. Musel jsem rychle zareagovat, míč jsem viděl na poslední chvíli," nechal se slyšet Čech a netajil se uznáním pro výkon Benfiky.

Komplimenty adresované Benfice

„Začala výborně, hned v prvních deseti minutách měla častěji míč a získala sebedůvěru. Ale když jsme dali gól, myslel jsem si, že zápas budeme kontrolovat. No a když přišla červená karta a soupeř hrál v deseti,  říkal jsem si, že je hotovo. Měli jsme spoustu nebezpečných protiútoků, ale druhou branku jsme nepřidali, takže soupeř pořád žil. Musím Benfiku pochválit, protože i v deseti hrála fakt výborně a vytvářela si šance. A když dala gól, ještě víc ožila," netajil, že závěr odvety byl pořádně hektický.

Chelsea ho však zvládla a do semifinále proti Barceloně postoupila. Málokdo sice dává Di Matteovu týmu v konfrontaci s obhájcem trofeje naději, Čech ale přesto v úspěch doufá.

„Ve fotbale je možné všechno. Čeká nás sice momentálně nejlepší tým na světě, ale bylo téměř jisté, že pokud dojdeme tak daleko, asi se s Barcelonou potkáme. V téhle fázi už se nemůže člověk dívat doleva ani doprava. Když se podíváme na naše předchozí vzájemné zápasy, skoro vždycky byly vyrovnané a rozhodovaly maličkosti. Víme, že nejsme favorit, ale rozhodně se nevzdáme. Už jednou jsme finále Ligy mistrů hráli a teď máme šanci o trofej zase bojovat," věří Čech, že by se jeho Chelsea mohla podařit odveta za semifinále před třemi lety, kdy právě s Barcelonou vypadla.

Reklama

Související témata: