Hlavní obsah

VIDEO: Styděl bych se postoupit jako Chelsea, vzkázal Mourinho do Londýna

Madrid

Fotbalové Španělsko vyhlíží El Clásico. To, k němuž dojde 22. dubna na Nou Campu, kde budou v sázce ligové body, ale především to velké, evropské, jehož dějištěm by se měl stát v polovině května Mnichov. Nikdo na Pyrenejském poloostrově nepochybuje, že ve finále Champions League se utká Barcelona s madridským Realem. Trenér „bílého baletu“ José Mourinho vzkazuje světu: „Finále může hrát Bayern, můžeme ho hrát s Barcelonou my, ale v žádném případě to nebude souboj Realu s Chelsea,“ pragmaticky odhaduje vyhlídky semifinalistů.

Real Madrid vs APOEL Nicosia 5:2

 
Článek

Čtvrtfinálová odveta Realu s kyperským APOELem představovala pouhou formalitu, pří níž si Mourinhův celek s chutí zastřílel a navrch soupeři velkoryse povolil dát také dva góly, jen aby se San Bernabeu náležitě pobavilo.

K finále Real - Chelsea nedojde, tvrdí Mou

Víc se myslelo a spekulovalo nad semifinálovými partiemi Ligy mistrů, v nichž se Real potká s mnichovským Bayernem a Barcelona s londýnskou Chelsea. I Mourinha se na jeho prognózy vyptávali, to se ví.

„Dovolte, abych byl upřímný. Nemyslím si, že dojde k finále Real - Chelsea," vzkázal „Mou" do Londýna. „Může ho hrát Bayern, můžeme ho hrát s Barcelonou my, ale v žádném případě to nebude souboj Realu s Chelsea," pragmaticky odhadoval vyhlídky semifinalistů.

Čekalo by se, že k Chelsea, kde léta působil a o níž pořád mluví jako o klubu svého srdce, bude shovívavější a přejícnější, opak však byl pravdou. Mourinho mluvil dokonce o skandálním průběhu odvety mezi Chelsea a Benfikou na Stamford Bridge a přidal: „Styděl bych se za takovýchto okolností vyhrát."

Mourinhovy potutelné úsměvy

Barcelona je podle něho už jistým finalistou. „Pro mě je jedinou velkou otázkou, kdo se s ní ve finále utká," řekl do kamer TeleMadrid. Samo sebou že se nevyhnul dotazu, zda tím naráží na úterní duel Katalánců s AC Milán, po němž byli Italové rozezleni na nejvyšší mez, neboť druhou odpískanou penaltu cítili jako podraz a křivdu na nich spáchanou.

„Jak si můžete být postupem Barcelony tak jistý?" dopadaly na něho další a další otázky.

„Protože je velmi dobrá," odvětil mnohoznačně Mourinho s ironickým úsměvem ve tváři, přičemž i z dotazu na slova Ibrahimoviče se chytře vykroutil. Švédský legionář ve službách rossoneri totiž po prohře s Barcelonou prohlásil: "Teď už chápu Mourinhovy stížnosti pokaždé, když přijede na Nou Camp."

"Ibra je chytrý kluk," jen se do objektivů pousmál Mourinho.

Bayern může Ligu mistrů vyhrát

Za to svůj tým nechtěl v konfrontaci s mnichovským Bayernem za nic na světě stavět do role favorita. „Bude to skvělé semifinále, z něhož lepší tým postoupí do finále proti Barceloně. A pro nás to budou strašně těžké zápasy, protože Bayern je podle mého mužstvem, jež je schopno Ligu mistrů vyhrát," tvrdil Mourinho.

Ostatně, i největší hvězda jeho týmu Cristiano Ronaldo vzhlíží k semifinále s podobnou pokorou. „Bayern je obrovsky těžký soupeř, takže ve finále se v tuto chvíli rozhodně nevidíme. Němci mají skutečně mužstvo, jež může celou soutěž vyhrát," prohlásil poté, co se v odvetě s Nikosií zaskvěl dvěma parádními góly.

Reklama

Související témata: