Hlavní obsah

Fotbalové rekordy mu nestačí, Messi už soupeří s Obamou, Clooneym a spol.

Praha

Gólman české fotbalové reprezentace dobře ví, co ho čeká. Petr Čech a jeho Chelsea se v semifinále Ligy mistrů postaví proti Barceloně, což je především ďábelský Argentinec Lionel Messi. Nejlepší hráč současnosti už dávno přerostl svět fotbalu a proti "Čechínovi" zřejmě vyrukuje jako jeden ze stovky nejvlivnějších lidí na světě za rok 2012. Je velkým kandidátem v hlasování prestižního amerického časopisu Time.

Foto: Sport.cz

Král Leo jako první fotbalista na titulní stránce prestižního časopisu Time...

Článek

Osmnáctý duben, to je datum prvního utkání semifinále Ligy mistrů mezi Chelsea a Barcelonou. O den dříve vyjde v Americe a po celém světě speciál Time 100, v němž prestižní magazín zveřejní stovku nejvlivnějších lidí světa za rok 2012. Hlasování končí v pátek 6. dubna a Lionel Messi jako jediný fotbalista nechybí ve dvoustovce nominovaných kandidátů.

Na Stamford Bridge tak Král Leo velmi pravděpodobně vyběhne s dalším oceněním v zádech. Na titulní stránku magazínu Time se dostal jako vůbec první fotbalista v historii letos v únoru. Časopis vychází od 3. dubna 1923 a na jeho obálku se zatím ze světa sportu dostali golfista Tiger Woods, basketbalista Michael Jordan, boxer Muhammad Ali či tenista Björn Borg.

Fotbalista nahání politiky, herce či zpěváky

„Král Leo. Podle Time je Lionel Messi nejlepším fotbalistou na světě, možná nejlepším fotbalistou vůbec," hlásala titulní stránka.

Teď Time posunul hvězdu Barcelony ještě výš. Zařadil Messiho mezi dvě stě jmen nominovaných na osobnost roku, kde figurují třeba politici Barack Obama, Hillary Clintonová, vévodkyně z Cambridge Kate Middletonová, herec George Clooney, zpěváci Bruce Springsteen, Lady Gaga nebo sportovci Usain Bolt, Jeremy Lin a Novak Djokovič.

„Bude ještě nějaký rekord, který Messi nepřekoná? 20. března dal osmnáctý hattrick v kariéře a překonal tak nejlepšího střelce v klubové historii - Césara Rodrigueze. Pouze dva týdny poté, co jako první hráč v historii Ligy mistrů zaznamenal 5 gólů v jednom zápase. Pelé o něm řekl: ‚Messi může být novým nejlepším fotbalistou všech dob'..." píše se v Messiho vizitce.

Internetového hlasování se klidně můžete zúčastnit i vy na stránkách time.com.

„Ve fotbale je možné všechno. A když se podíváme na naše předchozí vzájemné zápasy s Barcelonou, skoro vždycky byly vyrovnané a rozhodovaly maličkosti. Víme, že nejsme favorit, ale rozhodně se nevzdáme," těší se na bitvy s Messim gólman Čech.

Reklama

Související témata: