Hlavní obsah

Bayern - Real Madrid 2:1Kanonýr Gómez trefil výhru i postupovou naději pro Bayern

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Ribéry 1 : 0
54. Özil 1 : 1
90. Gomez 2 : 1
Záznam online reportáže

Mnichov

Po dvaceti zápasech bez prohry úspěšné tažení madridského Realu skončilo. A ve chvíli pro něj nejnevhodnější. V první semifinálové partii Ligy mistrů totiž prohrál v Mnichově s Bayernem 1:2, když o výsledku rozhodl minutu před koncem kanonýr Gómez. Až v odvetě na San Bernabeu se tudíž rozhodne, kdo se do Mnichova 19. května k finálovému duelu vrátí.

Foto: Michaela Rehle , Reuters

Franck Ribéry se raduje se spoluhráčem Kroosem z gólu proti Realu Madrid

Článek
Fotogalerie

Dost šokující úvod. Pro Real rozhodně, protože čtvrthodinu Bayern k ničemu nepouštěl, přehrával ho, vynutil si dva rohy a přitom hned z první akce paradoxně inkasoval. A ze standardní situace k tomu, což trenéra Mourinha na lavičce pořádně nadzvedlo. Rohový kop Kroose se totiž za přispění Ramosovy teče dostal k Ribérymu, jenž v situaci zavánějící ofsajdem propálil všechno, co mu stálo v cestě.

„Vedoucí gól nám hodně pomohl. Potřebovali jsme ho," přiznával francouzský reprezentant o přestávce do objektivů televizních kamer, jak důležitým impulsem pro jeho tým vedoucí trefa byla.

Bayern se skutečně nadechl, Robben rozběhl několik slibných akcí, střela Schweinsteigera jen těsně míjela tyč Casillasovy brány, Gomezovu ránu gólman Realu pouze vyrážel.

Německý tým měl prostě najednou navrch, neboť získával odražené míče, přesně kombinoval, přecházel rychle a jednoduše do útoků, protivníka předčil pohybem i důrazem. Madridský „bílý balet" v Allianz aréně netančil, ale jen přešlapoval. A dost toporně!

Až po půli se probral do letošní podoby. Benzema nejprve šanci spálil, Ronaldo ji doslova zpackal, aby ale vzápětí kiks napravil a vyzval Özila k vyrovnání, který jí nepohrdl. Bayern se ještě zkusil vůlí a typickou buldočí silou Realu postavit - Gómez  a hlavně osm minut před koncem Ribéry měli skutečně možnost skóre znovu otočit, ale Mourinhův tým odolával.

Až minutu před koncem doslova dotlačil míč do sítě kanonýr Gómez a dal svému týmu před odvetou za týden na San Bernabeu postupovou naději.

Bayern Mnichov - Real Madrid 2:1
Branky: 17. Ribéry, 89. Gomez - 53. Özil. Rozhodčí: Webb (Anglie), žluté karty: Badstuber, Robben, Lahm - Coentrao, Alonso, Di Maria, Ramos, Higuaín, Marcelo. Diváci: 66 000. Poločas 1:0.
Bayern: Neuer - Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba - Gustavo, Schweinsteiger (61. Müller) - Robben, Kroos, Ribéry - Gómez. Trenér: Heynckes.
Real: Casillas - Arbeloa, Pepe, Ramos, Coentrao - Khedira, Alonso - Di Maria (80.Granero), Özil (69. Marcelo), Ronaldo - Benzema  (84. Higuain). Trenér: Mourinho.

Reklama