Hlavní obsah

VIDEO: Nejdřív Ronaldovi ukradli kopačky, pak Bayern obral bílý balet o remízu

Zdeněk PavlisSport.cz

Skandální, co se v mnichovské Allianz aréně dělo. Nejdříve zloději ukradli Ronaldovi, Benzemovi a Özilovi kopačky a několika hráčům madridskému Realu navrch i dresy, po devadesátiminutové semifinálové partii pak domácí Bayern gólem vstřeleným v samém závěru Gómezem obral Mourinhův tým o remízu. Prostě, zase se ukázalo, že „černé bestie“, jak se ve Španělsku bavorskému klubu přezdívá, na Real platí.

Real Madrid 1 - 2 Bayern Mnichov

 
Článek

Těžko soudit, zda nové kopačky, které musel Ronaldo obout, vadily portugalskému snajprovi ve službách Realu natolik, že vlastně žádné nebezpečí pro Neuerovu bránu nepředstavoval a i ty nejvyloženější šance byl schopen zazdít.

Nekritizuji, ale ofsajd to byl, rýpnul si Mourinho

„Na San Bernabeu by bylo nemožné, aby se něco podobného stalo," vrazil Němcům verbální políček kouč Realu José Mourinho, kterého prohra pochopitelně rozladila. Zvláště, když měl zase pocit křivdy.

„Aby bylo jasno, nekritizuji, jen upozorňuji. První gól vstřelil Bayern z jasného ofsajdu, protože Luis Gustavo stál za naším posledním obráncem. Hra měla být přerušena, šlo o evidentní chybu rozhodčího," neodpustil si Mourinho rýpnutí do anglického sudího Webba i domácího týmu.

Žádný div, když po sérii dvaceti zápasů, v nichž jeho mužstvo v ligových a pohárových zápasech nepoznalo porážku, padlo právě v Mnichově. V semifinále Ligy mistrů. A k tomu letos vůbec poprvé na scéně Champions League.

„Bylo to typické semifinále ligy mistrů a my v něm daleko od domova nepředvedli naši hru," uznával ale, že jeho tým zůstal za svými možnostmi. „Jsem ale optimistou a věřím, že se do Mnichova vrátíme. Máme ještě odvetu a je v našich možnostech, abychom v ní vyhráli 1:0, 2:0 nebo 3:1," planula z portugalského trenérského mága víra, že si 19. května v mnichovské Allianz aréně finále Champions League s bílým baletem zahraje.

Tak se hraje o finále, zářil domácí kouč

S domácího kouče Juppa Heynckese ale sálala také. Zvláště, když jeho tým buldočí zarputilostí strhnul vítězství na svou stranu, takže v konfrontaci s Realem měl na domácím hřišti už tradičně navrch.

„Real sice začal dobře první čtvrthodinu, ale pak jsme dali gól a hráči dali do zápasu všechno, co jsem od nich žádal. Vášeň, chuť, hlad po úspěchu, tedy přesně to, co je k úspěchu v semifinále Ligy mistrů zapotřebí," liboval si trenér Bayernu a chválil celý svůj tým, a Riberyho především.

„Gómez vstřelil vítězný gól, to je přesně to, co on umí. Čekat na pravou chvíli a být při ní na správném místě. Ribéry byl ale na hřišti nejlepší ze všech. Hodně běhal, pokoušel se vyhrát každý balón, byl opravdu silný. Sehrál velký zápas," kvitoval Heynckes výkon francouzského reprezentanta, jenž vedoucí trefou dal ráz celému střetnutí.

Heynckes chce Real okrást zase

Pro Bayern vítěznému, což mu před odvetou příští středu na San Bernabeu dává naději, že by si mohl finále Ligy mistrů ve své aréně zahrát. „Po předvedeném výkonu jsem optimistou a věřím, že načatou práci můžeme dokončit," naznačil Heynckes, že by chtěl okrást bílý balet i v jeho madridském chrámu.

Příští středu jen o postup, protože jak tvrdil Mourinho, na San Bernabeu je vyloučeno, aby třeba Ribérymu, Robbenovi, Gómezovi nebo některé z dalších hvězd Bayernu ukradli kopačky a mužstvu dresy.

Reklama