Hlavní obsah

Chelsea - Barcelona 1:0Čech udržel Messiho a spol. na uzdě, Chelsea má nakročeno do finále Ligy mistrů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Drogba 1 : 0
Záznam online reportáže

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Chelsea zvítězili v úvodním semifinálovém utkání Ligy mistrů nad Barcelonou 1:0 a před odvetou mají nakročeno do finále nejprestižnější klubové soutěže Evropy. K překvapivému vítězství přispěl i brankář Blues Petr Čech, který zneškodnil několik slibných šancí Katalánců. Nepřekonal ho ani kanonýr Lionel Messi, jenž Čecha nepropálil ani v jejich pátém vzájemném duelu. Odveta na Nou Campu se hraje 24. dubna.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Gólman Chelsea Petr Čech zasahuje proti střele Ceska Fábregase z Barcelony.

Článek
Fotogalerie

Chelsea vsadila podle očekávání na dva defenzivní štíty Mikela s Meirelesem, aby co nejvíc narušovaly kombinaci Barcelony. Katalánci hráli skoro celý zápas svůj typický biliár, držení míče vyznívalo jasně v jejich prospěch a taky měli v první půli víc šancí.

Čech však svůj tým držel, a když už byl překonán, zachránilo ho břevno, jako při střele Sáncheze, jenž v gól nepřetavil špatně zahraný ofsajd systém obrany Chelsea. A v závěru poločasu zase při šanci Fábregase vykopl míč směřující do branky Cole.

Český gólman předvedl několik spolehlivých zákroků. Za záda nepustil střely Iniesty, Fábregase ani hlavičku Messiho. Hráči Barcelony několik tutovek trestuhodně zazdili.

Drogba salutoval jako Jágr

Chelsea pozorně bránila a vyčkávala. A takhle taktika přinesla úspěch. V nastaveném čase prvního poločasu poslal Lampard dlouhý pas doleva na Ramirese, ten našel před bránou Drogbu a kanonýr z Pobřeží slonoviny levačkou překonal Valdése. Gólman se sice míče dotkl, ale v cestě do sítě mu nezabránil. Drogba jel na mokrém trávníku z radosti po kolenou k rohovému praporku a zasalutoval á la Jágr.

Chelsea v hustém lijáku musela být i ve druhé půli vděčná, že má svého Čecha. Bez problémů si poradil se střelou Adriana a nešťastník Sánchez pak zazdil tutovku, když z pár kroků vůbec netrefil bránu. A tak ho Guardiola zanedlouho radši vystřídal. Ale ani další změny v jeho sestavě efekt nepřinesly. Blues hubené vedení ubránili a mohli děkovat Čechovi, který v 87. minutě konečky prstů vytáhl pohotovou hlavičku Puyola.

Do odvety na Nou Campu, která se hraje v úterý, rozhodně nepůjdou bez postupových šancí. Na straně domácích bylo i štěstí, když v nastaveném čase zastavila střelu Pedra tyč.

Úvodní semifinálové utkání fotbalové Ligy mistrů:
Chelsea - Barcelona 1:0 (1:0)on-line
Branka: 45.+2 Drogba. Rozhodčí Brych (Něm.), žluté karty: Ramires, Drogba - Pedro, Busquets, 42 000 diváků.
Chelsea: Čech - Ivanovič, Cahill, Terry, Cole - Meireles, Mikel - Mata (74. Kalou), Lampard, Ramires (88. Bosingwa) - Drogba.
Barcelona: Valdés - D. Alves, Puyol, Mascherano, Adriano - Xavi (87. Cuenca), Busquets, Iniesta - Messi, Sánchez (66. Pedro), Fábregas (79. Alcántara).

Reklama

Související témata: